Μαζί με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, οι δίπλες αποτελούν τα απόλυτα γλυκά των Χριστουγέννων, ενώ σε πολλές περιοχές είναι το γλυκό που φτιάχνεται με αφορμή γάμους, ονομαστικές εορτές ή οποιαδήποτε άλλη αιτία για γλέντι.
Για τη ζύμη
4 κούπες αλεύρι σκληρό
4 αυγά
¼ κούπας ούζο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
νερό χλιαρό
Ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1 ξύλο κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
κεντρική φωτογραφία: Instagram
Αυτές είναι οι μέρες που δεν μπορείτε να παντρευτείτε τα Χριστούγεννα!
Νόστιμες γιορτινές συνταγές με μπανάνα απ’ όλο τον κόσμο
Το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Προλαμβάνω», σε ειδική εκδήλωση στο…
Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου η είδηση πως η…
Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου…
Στην κορυφή των πιο επιδραστικών καλλιτεχνών για το 2024 τοποθέτησε το περιοδικό ΤΙΜΕ τη Dua…
Φρέσκα ζυμαρικά ιταλικής προέλευσης, που μπορεί να περιέχουν αραχίδες, ανακαλεί ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με την…
Η CITRUS ανακοινώνει με υπερηφάνεια το λανσάρισμα του νέου της ηλεκτρονικού καταστήματος, προσφέροντας στο καταναλωτικό…