Συνταγή για παραδοσιακές, μελωμένες δίπλες
Μαζί με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, οι δίπλες αποτελούν τα απόλυτα γλυκά των Χριστουγέννων, ενώ σε πολλές περιοχές είναι το γλυκό που φτιάχνεται με αφορμή γάμους, ονομαστικές εορτές ή οποιαδήποτε άλλη αιτία για γλέντι.
Υλικά:
Για τη ζύμη
4 κούπες αλεύρι σκληρό
4 αυγά
¼ κούπας ούζο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
νερό χλιαρό
Για το τηγάνισμα:
Ελαιόλαδο
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1 ξύλο κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
κεντρική φωτογραφία: Instagram
Διαβάστε επίσης
Αυτές είναι οι μέρες που δεν μπορείτε να παντρευτείτε τα Χριστούγεννα!
Νόστιμες γιορτινές συνταγές με μπανάνα απ’ όλο τον κόσμο
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News