Συνεντεύξεις

Οι Souled Out είναι η παρέα που ετοιμάζεται να γράψει μουσική ιστορία και μιλάνε στο Infowoman.gr

Oι Souled Out είναι η αγαπημένη μας funk ‘n soul μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, και μόλις κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο “Sunny Side Up”, συστήνοντας μας έτσι την soul μουσική σε όλες της τις μορφές. Μετά την κυκλοφορία των, “Let me in your heart”, “Madness” και “Love School”, οι Souled Out με τη χαρισματική front woman τους, Αλεξάνδρα Σιετή μοιράζονται μια σειρά κομματιών που δημιουργήθηκαν με πολλή αγάπη για τη μουσική και επιρροές από funk, jazz και R’n’B ήχους.

Και ναι η Αλεξάνδρα Σιετή, είναι η μία εκ των δύο φιναλίστ στον μεγάλο τελικό του The Voice, πέρυσι, η οποία συγκίνησε το τηλεοπτικό κοινό με τη μελωδική της φωνή.

Το Infowoman.gr συνάντησε τα μέλη των Souled Out όπου μας μίλησαν για το πρώτο ολοκληρωμένο τους album, αλλά και για τη μουσική και τις ευκολίες ή δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι καλλιτέχνες στο ξεκίνημά τους.

Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς. Ποιοι είστε και πότε ξεκινήσατε το μουσικό σας αυτό ταξίδι;

Αλεξάνδρα Σιετή: Είμαστε χρόνια φίλοι και έχουμε παίξει μαζί και σε άλλα σχήματα στο παρελθόν, αλλά μας ένωσε η αγάπη για την soul μουσική και τα παρακλάδια της!

Τάσος Κορκόβελος: Το σχήμα ξεκίνησε το 2013 με κοινή αφετηρία την αγάπη μας για τη soulful μουσική. Μετά από προσθαφαιρέσεις μελών και αλλαγές, η παρούσα σύνθεσή του μετράει 4 γεμάτα χρόνια τώρα, με πολλές live εμφανίσεις αλλά και κυκλοφορίες τριών singles και ενός ολοκληρωμένου άλμπουμ!

Κώστας Αναγνώστου: Οι Souled Out αποτελούνται από τα εξής μέλη: Αλεξάνδρα Σιετή –Φωνή, Πάρης Παπαδόπουλος – κιθάρα, Τάσος Κορκόβελος – Πλήκτρα, Τάσος Βενετικίδης – μπάσο, Κώστας Αναγνώστου – Τύμπανα. Με την τωρινή σύνθεση υπάρχουμε εδώ και 4 χρόνια, ενώ το σχήμα υπάρχει αρκετά παραπάνω χρόνια. Είμαστε όλοι φίλοι και συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια.

Souled Out : Οι σχέσεις μεταξύ μας έχουν αποκτήσει χαρακτήρα οικογένειας

Γιατί επιλέξατε το Souled Out ως όνομα της μπάντας; Σημαίνει κάτι για εσάς;

Τ.Κ: Η αλήθεια είναι ότι δεν έπεσε και πάρα πολλή σκέψη για το όνομα, μας άρεσε σαν λογοπαίγνιο, χαρακτηρίζει και τη μουσική που παίζουμε, οπότε το κρατήσαμε.

Πάρης Παπαδόπουλος: Όταν προσχώρησα στη μπάντα, η ονομασία υπήρχε ήδη. Για εμένα το όνομά μας είναι ένα κοινωνικό πείραμα. Όταν το προφέρω, παρατηρώ πόσοι θα καταλάβουν ότι είναι “Souled Out” ή το ομόηχό του “Soul Doubt”. Προσπαθώ να δω πόσοι άνθρωποι θα ακούσουν στο όνομά μας ένα από τα αρχαιότερα ερωτήματα της ανθρώπινης φιλοσοφίας: Την ύπαρξη της ψυχής. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ακούσει το 2ο, αλλά συνεχίζω ακάθεκτος.

Τάσος Βενετικίδης: Νομίζω είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό της μουσικής κατεύθυνσης της μπάντας και, αν και τα λογοπαίγνια θεωρούνται μια από τις κατώτερες μορφές κωμωδίας, με θράσος αποφασίσαμε να τα υπερασπιστούμε!

Κ.Α: Το όνομα είναι απλά μία αναφορά στο είδος της μουσικής που παίζουμε κυρίως , δηλαδή της Soul.

Είστε μαζί από το 2013. Σχεδόν μία δεκαετία… Έχετε προστριβές ή διαφωνίες; Και πώς τις ξεπερνάτε, αν έχετε;

Α.Σ: Νομίζω ότι έχουμε πολύ καλές ισορροπίες μέσα στην μπάντα. Πρώτα είμαστε φίλοι και μετά συνεργάτες. Φυσικά μπορεί να υπάρξουν μικρές διαφωνίες, αλλά πάντα λύνονται αμέσως με συζήτηση.

Τ.Κ: Εννοείται, ποια μπάντα δεν έχει προστριβές και διαφωνίες? Καθώς όμως είμαστε πρωτίστως φίλοι, τις ξεπερνάμε πάντα, με ειλικρινή συζήτηση και αλληλοσεβασμό.

Π.Π. Είναι αδύνατον να μην υπάρξουν προστριβές και διαφωνίες μεταξύ μιας ομάδας ανθρώπων που συνυπάρχουν. Η εμπειρία μου ως κοινωνικό ον, μου έχει διδάξει πως σε τέτοια προβλήματα βοηθά η ενσυναίσθηση. Το να μπορείς να μπεις στη θέση του άλλου, να αφουγκράζεσαι ότι η οπτική και το «δίκαιο» του δίπλα ατόμου μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά απ το δικό σου και αυτό είναι φυσιολογικό. Αν αυτό το σκεπτικό υπάρχει μεταξύ ανθρώπων που ενστερνίζονται δημοκρατικές αρχές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα πράγματα να κυλήσουν καλά. Φυσικά ουδείς είναι τέλειος, επομένως πάντα βοηθά το να αναγνωρίζουμε τους γύρω μας σαν όντα με αδυναμίες και να τους συγχωρούμε για αυτές. Εντός ορίων πάντα.

Τ.Β: Μετά από τόσα χρόνια μαζί και τόσες κοινές εμπειρίες οι σχέσεις μεταξύ μας έχουν αποκτήσει χαρακτήρα οικογένειας. Μπορεί να υπάρχουν ενδεχόμενες προστριβές και διαφωνίες, αλλά πάντα διευθετούνται με συζήτηση και συνεννόηση, όπως σε μια αγαπημένη οικογένεια.

Κ.Α: Σε γενικές γραμμές έχουμε πολύ αρμονική συνεργασία και αν προκύψει κάτι επιλύεται εύκολα λόγω αλληλοσεβασμού.

Ποιο είναι το μυστικό που να κρατά ενωμένη μία μπάντα και να αντέχει στο πέρασμα των χρόνων;

Α.Σ: Αγάπη, σεβασμός, ενσυναίσθηση. Πλέον είμαστε σαν οικογένεια και αισθάνομαι ότι αυτό που έχουμε χτίσει είναι σπάνιο. Είναι σχέσεις ζωής, που πιστεύω πως ακόμα και αν κάποια στιγμή αδρανήσει η μπάντα στο μέλλον, η σχέση μας θα παραμείνει η ίδια. Υπάρχει πολύ μεγάλη αγάπη μεταξύ μας.

Τ.Κ: Δεν υπάρχει ένα και μόνο μυστικό, είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων και συνθηκών. Σίγουρα η φιλία (πρϋπάρχουσα ή επίκτητη) παίζει μεγάλο ρόλο, όπως και οι κοινοί στόχοι, η μουσική σύμπνοια και η σωστή επικοινωνία μεταξύ των μελών.

Π.Π. Ένα τσουβάλι εμπειρίες και παρόμοια αντίληψη του χιούμορ.

Τ.Β: Το βασικό στοιχείο είναι να αρέσκεται ο καθένας στην παρέα του άλλου. Το ότι είμαστε μεταξύ μας πρώτα φίλοι και μετά συνεργάτες εμπλουτίζει απίστευτα την εμπειρία του να παίζεις σε μπάντα.

Κ.Α: Πιστεύω η χημεία μεταξύ των μελών και η αγάπη για την μουσική.

Souled Out: Στην Ελλάδα υπάρχει κοινό για όλες τις μουσικές, όπως και για τη soul

Η μουσική σας είναι κυρίως η soul; Και τι είναι αυτό που σας εμπνέει περισσότερο σε αυτό το είδος;

Α.Σ: Η βάση είναι η soul, αλλά κινούμαστε και σε πιο ποπ μονοπάτια, καθώς και funk, R’n’B και neo-soul, που είναι ουσιαστικά η σύγχρονη soul. Αυτό που μου αρέσει σε αυτή τη μουσική είναι η αμεσότητα και αυτό το old school στοιχείο που σε ταξιδεύει σε απλούστερες εποχές.

Τ.Κ: Αν θα έπρεπε να βάλουμε μία ταμπέλα, μάλλον ναι, είναι η soul. Προσωπικά προτιμώ τον όρο “soulful” για εμάς, καθώς δεν παίζουμε αυστηρά και μόνο soul μουσική, αλλά ο ήχος μας είναι μπολιασμένος και με διάφορα άλλα είδη του ευρύτερου soulful ήχου (funk, blues, neo-soul, r’n’b). Είναι πάντως μία μουσική που μιλάει στην ψυχή μας και έχουμε ακούσματά της από μικροί, οπότε είναι λογικό να μας εμπνέει και να προσπαθούμε να εκφραστούμε δημιουργικά μέσα από αυτήν.

Π.Π. Όντας λάτρης του κινηματογράφου, αρέσκομαι σε είδη που είναι συνυφασμένα με ταινίες που προτιμώ. Το εν λόγω είδος βρίσκεται σε αρκετά soundtracks κυρίως από 70s exploitation films που γουστάρω. Ως κιθαρίστας θεωρώ ιδιαίτερο και έξυπνο τον τρόπο που η κιθάρα λειτουργεί στην ενορχήστρωση ενός soul κομματιού.

Κ.Α: Ναι , με κάποια στοιχεία funk και παλιάς r’n’b. Εμένα με συγκινεί πολύ αυτό το είδος και ως προς τα μελωδικά στοιχεία του αλλά και ως προς τα ρυθμικά!

Στην Ελλάδα η soul μουσική έχει κοινό; Εξελίσσεται με τα χρόνια;

Α.Σ: Υπάρχει κοινό για την soul σκηνή και στην Ελλάδα και έχω την εντύπωση ότι μεγαλώνει όσο περνούν τα χρόνια.

Τ.Κ: Πιστεύω πως στην Ελλάδα υπάρχει κοινό για όλες τις μουσικές, όπως και για τη soul. Και όπως οι άνθρωποι εξελίσσονται οι ίδιοι τους με το πέρασμα των χρόνων, έτσι εξελίσσεται και το μουσικό τους αισθητήριο. Σίγουρα πάντως, αν κάτι είναι καλό και αληθινό, σε οποιοδήποτε είδος μουσικής, το κοινό, ευρύ ή όχι δεν έχει σημασία, θα το αγκαλιάσει.

Τ.Β: Η Soul, δεδομένου ότι ανήκει στα πλαίσια της popular μουσικής, έχει σίγουρα το κοινό της και στην Ελλάδα. Και σίγουρα αυξάνεται μέσω της πολιτιστικής παγκοσμιοποίησης του διαδικτύου.

Κ.Α: Νομίζω ότι για όλα τα είδη υπάρχει κοινό και παράλληλα υπάρχει μία εξέλιξη λόγω της πληροφορίας από το διαδίκτυο.

Αλεξάνδρα, πώς ήταν η εμπειρία σου στο The Voice; Ήσουν φιναλίστ στον τελικό. Η συμμετοχή σου σε βοήθησε σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και τη μπάντα σας;

Αλεξάνδρα Σιετή : Το Voice ήταν μια υπέροχη εμπειρία

Α.Σ: Το Voice ήταν μια υπέροχη εμπειρία για εμένα από όλες τις απόψεις. Η δεύτερη θέση ήταν για εμένα ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί στο παιχνίδι και το ευχαριστήθηκα απίστευτα. Ήθελα μέσα από τη συμμετοχή μου να δείξω όλο το φάσμα των μουσικών μου επιρροών, είτε αυτές ήταν δημοφιλής στην Ελλάδα είτε όχι. Το σημαντικότερο για εμένα ήταν το γεγονός ότι πολύς κόσμος μου έστειλε μηνύματα ότι δεν άκουγε αυτή τη μουσική μέχρι τώρα και ξεκίνησε να την ακούει. Σίγουρα βοήθησε και εμένα προσωπικά και την μπάντα, καθώς κι εγώ είχα δει το Voice σαν μια καλή ευκαιρία να κάνουμε γνωστή τη δουλειά μας σε ένα πιο ευρύ κοινό. Ήταν πολύ καλή η συγκυρία γιατί αμέσως μετά κυκλοφορήσαμε το “Let me in your Heart” και το “Madness”.

Τα μουσικά talent shows βοηθάνε στην ουσία τα νέα παιδιά που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους;

Α.Σ: Θεωρώ ότι βοηθούν όποιον πάει συνειδητοποιημένα και ξέρει εξαρχής τι θέλει να κάνει μέσα σε αυτό τον χώρο. Αν πηγαίνεις με την προοπτική ότι κάποιος θα σε ανακαλύψει και θα σε πάρει από το χέρι μπορεί να απογοητευτείς. Το βασικό είναι να γνωρίζουν όλα τα παιδιά που σκέφτονται να πάνε σε talent shows πως δεν γίνεσαι μουσικός εκεί. Η τηλεόραση είναι κάτι άλλο και σίγουρα σου μαθαίνει πράγματα, αλλά δεν σε κάνει τραγουδιστή. Εγώ πήγα έχοντας βρει μια ταυτότητα και θέλοντας να προβάλλω κάτι συγκεκριμένο. Δεν κυνήγησα την πρωτιά, είχα απλώς σκοπό να τραγουδήσω όσες περισσότερες φορές μπορώ την μουσική που αγαπώ και να προβάλλω τη δουλειά μου.

Τ.Β: Πιστεύω πως σαφώς έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν στο επίπεδο της έκθεσης σε ένα μεγαλύτερο κοινό αλλά και στο networking. Παρόλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό να παράγεις έργο με συνέπεια και ποιότητα είτε στο σανίδι είτε δισκογραφικά.

Κ.Α: Εξαρτάται από το πώς θα το εκμεταλλευτεί ο καθένας , αλλά πιστεύω ότι η έκθεση βοηθάει γενικά.

Στις 18 Μαρτίου κυκλοφόρησε το πρώτο σας ολοκληρωμένο album. Πείτε μας λίγα πράγματα για τη νέα σας δουλειά.

Α.Σ: Το “Sunny Side Up” είναι το πρώτο μας άλμπουμ και περιμέναμε καιρό να το μοιραστούμε με τον κόσμο. Είναι ένα κράμα μουσικών ακουσμάτων και προσωπικοτήτων, με βάση την soul και την funk μέσα από μια πιο σύγχρονη και ποπ αισθητική. Θέλαμε να κάνουμε έναν δίσκο με θετική χροιά, που θα κάνει όποιον τον ακούει να χαμογελάει.

Τ.Κ: Είναι η ολοκλήρωση μίας πολύ μεγάλης και δημιουργικής περιόδου για την μπάντα, που εκτείνεται τα τελευταία τουλάχιστον 6 χρόνια, το απόσταγμα της οποίας είναι τα 9 τραγούδια που περιέχει ο δίσκος. Ηχογραφήθηκε μεταξύ του καλοκαιριού του 2018 μέχρι και την άνοιξη του 2021, με 3 από τα τραγούδια να κυκλοφορούν σταδιακά σαν singles ως προπομπός του. Στυλιστικά και ηχητικά κυμαίνεται σχεδόν σε όλο το φάσμα της soulful μουσικής, από old school soul τραγούδια, μέχρι γκρουβάτα funk και contemporary neo-soul.

Π.Π. Είναι το αποτέλεσμα χρόνων δουλειάς. Είναι μια προσπάθεια διάθλασης των εμπειριών και των προσωπικών μας ιστοριών, μέσω του πρίσματος της μουσικής που μας αρέσει. Δυστυχώς λόγω πανδημίας, η κυκλοφορία άργησε. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Κ.Α: Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είναι η πρώτη μας δουλειά με δικό μας υλικό και ανυπομονούσαμε να το μοιραστούμε με όλους.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Α.Σ: Η παρουσίαση του δίσκου μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το καλοκαιρινό μας τουρ.

Τ.Κ: Εμφανίσεις για την προώθηση του άλμπουμ, καθώς και δημιουργία καινούριου υλικού

Π.Π. Συναυλίες!

Κ.Α: Να κάνουμε ζωντανές εμφανίσεις και σιγά σιγά να αρχίσουμε να γράφουμε και τον δεύτερο δίσκο!

Και το μεγαλύτερο επαγγελματικό σας όνειρο;

Α.Σ: Μια παγκόσμια περιοδεία με τα φιλαράκια μου.

Τ.Κ: Το να ζούμε από τη μουσική μας ασφαλώς!

Π.Π. Ατελείωτα tour όπου κάθε πρωί θα βλέπω τον ντράμερ μας Κώστα Αναγνώστου να γίνεται ο Jackson Pollock του πρωινού γεύματος. Ονειρεύομαι να τον απολαμβάνω να πετάει σε ένα πιάτο ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει, προετοιμάζοντας τον ουρανίσκο του για γεύσεις που αγγίζουν εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα. Ο Κώστας είναι ο μεγαλύτερος λάτρης του πρωινού γεύματος στον γαλαξία.

Τ.Β: Μία περιοδεία σε Ευρώπη-ΗΠΑ θα ήταν σίγουρα ένα όνειρο που πραγματοποιείται!

Κ.Α: Θα μου άρεσε πολύ μία εμφάνιση σε μεγάλο φεστιβάλ του εξωτερικού!

Διαβάστε επίσης

Η Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλά στο Infowoman.gr: “Για κάθε παιδί που κακοποιείται, υπάρχει ένας ενήλικας που μπορεί να το σώσει”

Η Μάτα Κατσούλη στο Infwoman.gr: Στην Ελλάδα ακόμη προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε και το ρόλο της Αρχιμουσικού

Η Αλεξία Στολιδάκη στο Infowoman.gr: “Η θανατική ποινή ως τιμωρία δεν θα έπρεπε να αποτελεί καν θέμα συζήτησης”

Δημητρα Ζαρκου

Recent Posts

Η Βίκυ Κουλιανού αποκαλύπτει ποιος διάσημος ρόλος είχε γραφτεί για εκείνη

Όλοι θυμόμαστε την ψηλόλιγνη «Βίκυ» - Κατερίνα Λέχου, στην σειρά «Είσαι το ταίρι μου» του…

19 λεπτά ago

Δείτε πώς να ενεργοποιήσετε τη ντοπαμίνη σας, σύμφωνα με τους ειδικούς μακροζωίας

Είναι άραγε η ευτυχία επιλογή; Ναι, είναι! Από την πρώτη στιγμή της ημέρας, με το…

44 λεπτά ago

Η Νάντια Μαργαρίτη στο Infowoman: «Δεν για όλες της γυναίκες οι πόρτες ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα»

Η ομάδα Νοσταλγία εκκινεί το 2024 με μια βουτιά στο πληθωρικό σύμπαν της Ελένης Σικελιανός,…

1 ώρα ago

Sin Boy: Άγριος ξυλοδαρμός ενώ έκανε live στο Instagram (video)

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού φέρεται να έπεσε από αγνώστους ο τράπερ Sin Boy με τη στιγμή…

2 ώρες ago

“Always”: Συνεχίζει τις προσπάθειες υπέρ της ενδυνάμωσης των νεαρών κοριτσιών

Η Always, η κορυφαία μάρκα σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής, ενώνει τις δυνάμεις της με τον…

2 ώρες ago

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα – Τα νεότερα για την υγεία του

Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα 24ωρα για τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος νοσηλεύεται από το…

3 ώρες ago