Cinema

Θρήνος στο Χόλιγουντ: Πέθανε ξαφνικά στο 67 του ο Ρέι Λιότα

Σοκ έχει προκαλέσει στο Χόλιγουντ και γενικότερα στον παγκόσμιο κινηματογράφο ο ξαφνικός θάνατος του Ρέι Λιότα. Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, μόλις στα 67 του χρόνια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του αμερικανικού Τύπου, ο Λιότα πέθανε στον ύπνο του κι ενώ βρισκόταν στη Δομινικανή Δημοκρατία για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο «Dangerous Waters».

Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει σοκ καθώς ο ηθοποιός δεν φέρεται να αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μαζί του βρισκόταν η σύντροφός του Jacy Nittolo με την οποία είχαν αρραβωνιαστεί τα Χριστούγεννα του 2020.

Το θρυλικό “καλό παιδί” του Χόλιγουντ

Ο Ρέι Λιότα είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, όμως, σίγουρα αυτή που τον έχει σημαδέψει είναι το «Goodfellas» (Τα Καλά Παιδιά) του Μάρτιν Σκορσέζε. Ο ηθοποιός μαζί με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Τζο Πέσι δημιούργησαν τη θρυλική ομάδα που έγραψε ιστορία στον κινηματογράφο. Πρόκειται για μια βιογραφική αστυνομική ταινία που εξιστορεί την άνοδο και την πτώση της μαφίας, ενώ ο ίδιος ενσάρκωσε τον Χένρι Χιλ.

Απόφοιτος της σχολής υποκριτικής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, ο Λιότα διακρίθηκε αρχικά συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στο σίριαλ «Στην Εντατική», λαμβάνοντας ένα βραβείο Emmy και ένα Prism.

Προσέλκυσε τα βλέμματα από τις πρώτες του κιόλας κινηματογραφικές εμφανίσεις, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τη συμμετοχή του στην ταινία του Τζοναθαν Ντέμι, με τίτλο «Άγριο Θηλυκό» (1986), όπου έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Ακολούθησε η συνεργασία του με τον Κέβιν Κόστνερ στην ταινία του 1989 «Ο Ξυπόλητος Τζο»

Διεκδίκησε βραβείο Όσκαρ σε έξι διαφορετικές κατηγορίες αποσπώντας τελικά αυτό το Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Τζο Πέσι, Το 2004 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο Μπρόντγουεϊ λαμβάνοντας μέρος στην παράσταση «Match», ενώ παράλληλα, τιμήθηκε με απονομή του 70ου ετήσιου βραβείου Drama League.

Επιπλέον, ήταν υποψήφιος για τη διάκριση Screen Actors, μετά την ερμηνεία του ως Φρανκ Σινάτρα στην τηλεταινία “The Rat Pack” (1998).

Ο Ρέι Λιότα ήταν πατέρας μιας κόρης την οποία είχε αποκτήσει από τον προηγούμενο γάμο του και ακολουθούσε τα βήματά του στην υποκριτική.

Διαβάστε επίσης

Η ιδρύτρια του Free Thinking Zone, Αρετή Γεωργιλή, θύμα άγριου ξυλοδαρμού: “Με χτύπησε πολύ, αλλά με κλόνισε περισσότερο η στάση της αστυνομίας”

Η Εύη Αδάμ μάς δείχνει το look για να πάμε σινεμά ή για απογευματινό απεριτίφ

Άννα Κορακάκη: Περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε με τον εμμονικό “θαυμαστή” και δείχνει τα σημάδια στο πρόσωπό της

infowoman team

Recent Posts

Τι έρχεται τον Απρίλιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων

Ένα πλούσιο πρόγραμμα τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους προτείνει για τον Απρίλιο το Μουσείο Μαρία Κάλλας του…

2 ώρες ago

Γνωρίζετε τι είναι η “ακμή γυμναστηρίου;”

Υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες δεν θέλουν να βγουν ούτε μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς…

2 ώρες ago

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

12 ώρες ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

17 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

17 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

17 ώρες ago