Σολομός στο φούρνο με σπανάκι- Ένα πιάτο γεμάτο… ενέργεια!

σολομός-στο-φούρνο-με-σπανάκι-ένα-πιάτ

Ο σολομός θεωρείται ένα ιδιαίτερο ψάρι, καθώς ζει και μεγαλώνει στη θάλασσα και αναπαράγεται σε λίμνες και ποτάμια, με ένα κύκλο ζωής που φτάνει από 2 έως 7 έτη.

Αποτελεί φυσική πηγή θρεπτικών ουσιών, ιδιαίτερα ισορροπημένων και απορροφημένων πρωτεϊνών, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα. Έχει μια εξαιρετικά θετική επίδραση στην καρδιαγγειακή υγεία, βοηθώντας, συνάμα, σημαντικά στη ρύθμιση του διαβήτη τύπου ΙΙ αλλά και της υπέρτασης (INTERMAP).

Είναι προτιμότερο να αγοράζετε ολόκληρο φιλέτο της πλευράς του σολομού παρά ξεχωριστά κομμάτια και να προτιμάτε τις φέτες που είναι κομμένες οριζόντια κατά μήκος του ψαριού. Όταν τον διαλέγετε, το χρώμα του πρέπει να είναι ‘ζωντανό’ ροζ, οι γραμμές της σάρκας του ευδιάκριτες και οι γραμμές του λίπους όχι ιδιαίτερα μεγάλες.

Εμείς σήμερα τον συνοδεύουμε με το δυναμωτικό σπανάκι και δίνουμε στον οργανισμό μας ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και όρεξη να συνεχίσει!

Υλικά:

1½ φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

1 φύλλο δάφνης

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

4 φιλέτα σολομού, περίπου 110-170 γρ. το καθένα

450 γρ. σπανάκι, βρασμένο και στραγγισμένο

αλάτι και πιπέρι

½ λεμόνι

Εκτέλεση: Σε ένα ρηχό τηγάνι, προσθέστε το νερό, το λευκό κρασί, το φύλλο δάφνης και το κρεμμυδάκι. Αφήστε τα να βράσουν. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού. Βάλτε τα στο τηγάνι, φροντίζοντας το υγρό να καλύπτει λιγότερο από το μισό πάχος του φιλέτου.

Αν χρειαστεί, προσθέστε κι άλλο νερό. Αφήστε να βράσει ξανά. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε το τηγάνι και αφήστε να σιγοβράσει για 5 με 10 λεπτά. Βγάλτε τα φιλέτα από το τηγάνι και βάλτε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώστε το σπανάκι. Χωρίστε το σε 4 πιάτα. Βάλτε από πάνω τον σολομό και προσθέστε λίγο χυμό λεμόνι σε κάθε φιλέτο. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

Διαβάστε επίσης

Με αυτή τη συνταγή θα φάει το κουνουπίδι, ακόμη και ο πιο αντιδραστικός!

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για τέλεια μακαρόνια, σύμφωνα με Νομπελίστα φυσικό!

Φτιάχνουμε λαχταριστά πιροσκί με γέμιση πατάτας

Σχετικά Άρθρα
%ce%b1%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%bf-%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%ae0
Απίθανο νηστίσιμο κέικ με χαλβά και μήλο!
Εσείς έχετε δοκιμάσει φακές με κοτόπουλο; Ο γευστικός συνδυασμός που θα σας ενθουσιάσει
Εσείς έχετε δοκιμάσει φακές με κοτόπουλο; Ο γευστικός συνδυασμός που θα σας ενθουσιάσει
Tips για νηστίσιμα πιάτα χαμηλά σε θερμίδες και με πλούσια γεύση
Tips για νηστίσιμα πιάτα χαμηλά σε θερμίδες και με πλούσια γεύση
Συνταγή για εναλλακτική εκδοχή του σταφιδόψωμου - Θα σε ενθουσιάσει
Συνταγή για εναλλακτική εκδοχή του σταφιδόψωμου – Θα σε ενθουσιάσει
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%bb%ce%b1%cf%87%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae-%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ac%ce%bd%ce%b10
Φτιάχνουμε την πιο λαχταριστή λαγάνα με συνταγή Άκη Πετρετζίκη
Το πιο πλούσιο νηστίσιμο brunch για την Καθαρά Δευτέρα με την υπογραφή του chef Σπύρου Γεωργάκη
Το πιο πλούσιο νηστίσιμο brunch για την Καθαρά Δευτέρα με την υπογραφή του chef Σπύρου Γεωργάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του