Φτιάχνουμε απολαυστικό παγωτό παρφέ με γεύση καραμέλα

φτιάχνουμε-απολαυστικό-παγωτό-παρφέ

Η ζέστη «έπιασε» για τα καλά φέτος και αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε ένα άκρως καλοκαιρινό γλύκισμα. Τι πιο δροσερό λοιπόν από το παγωτό; Δοκιμάστε το απολαυστικό παγωτό παρφέ καραμέλα που σας προτείνουμε και είναι σίγουρο ότι θα το λαχταράτε όλο το καλοκαίρι.

Υλικά

1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1/2 κούπα νερό

1 κουτί γάλα εβαπορέ

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

1 ½ λίτρο κρέμα γάλακτος

30 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για δύο ώρες. Θα φτιάξουμε την καραμέλα για να είναι έτοιμη. Σε ένα τηγάνι αδειάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη μισή κούπα νερό. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν η καραμέλα πάρει σκουρόχρωμο χρώμα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Η καραμέλα μας είναι έτοιμη. Τη διατηρούμε σε ζεστό μέρος για να κρυσταλλώσει.

Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ που θα χτυπηθεί η σαντιγί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει. Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Βάζουμε στη λεκάνη και την καραμέλα μαζί με τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε έπειτα από 6 ώρες.

Σχετικά Άρθρα
Αυτό είναι το αυθεντικό Σπετσοφάι, το Πηλιορείτικο, από τον Πέτρο Συρίγο
Αυτό είναι το αυθεντικό Σπετσοφάι, το Πηλιορείτικο, από τον Πέτρο Συρίγο
Σήμερα φτιάχνουμε λεμονάτη σούπα ρεβίθια!
Σήμερα φτιάχνουμε λεμονάτη σούπα ρεβίθια!
The Lost Explorer mezcal: To «μυστικό» συστατικό που απογειώνει αγαπημένα και all time classic cocktails!
The Lost Explorer mezcal: To «μυστικό» συστατικό που απογειώνει αγαπημένα και all time classic cocktails!
Σήμερα φτιάχνουμε σπανακόπιτα στριφτή με φέτα και σπιτικό φύλλο
Σήμερα φτιάχνουμε σπανακόπιτα στριφτή με φέτα και σπιτικό φύλλο
Φθινοπωρινή σαλάτα με μήλα, σταφύλι και ξηρούς καρπούς
Φθινοπωρινή σαλάτα με μήλα, σταφύλι και ξηρούς καρπούς
Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο - Το γρήγορο σνακ για το γραφείο
Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο – Το γρήγορο σνακ για το γραφείο

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του