Φτιάχνουμε λαχταριστά πιροσκί με γέμιση πατάτας

φτιάχνουμε-λαχταριστά-πιροσκί-με-γέμ

Μία από τις νοστιμιές της ρώσικης κουζίνας που θυμίζουν αρκετά τα πισία της ποντιακής γαστρονομίας είναι το πιροσκί. Όπως φανερώνει και το όνομά τους, πρόκειται για πιτάκια με διάφορες γεμίσεις. Μπορείτε να πειραματιστείτε με υλικά που έχετε στο σπίτι και να φτιάξετε τη δική σας γευστική λιχουδιά. Εμείς σας δείχνουμε τη γέμιση με πατάτα και σας την προτείνουμε για το κολατσιό σας.

Υλικά

Για τη γέμιση

1 κιλό πατάτες

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

φρέσκο μαϊντανό

ξερή ρίγανη

αλάτι-πιπέρι

Για τη ζύμη

60 γρ. μαγιά νωπή

1 φλ. τσ. χλιαρό νερό

1 φλ. τσ. χλιαρό γάλα

2 κ.σ. καλαμποκέλαιο

1 κ.γ. κοφτή αλάτι

800-900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κάνουμε πουρέ. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και την ξερή ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι -αν χρειάζεται κι άλλο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε ένα λεκανάκι διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, προσθέτουμε το γάλα, το καλαμποκέλαιο, το αλάτι και όσο αλεύρι πάρει για να έχουμε μια σφιχτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Παίρνει περίπου 800-900 γρ. αλεύρι. Κόβουμε μπαλίτσες 70 γρ. η μία και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, σε απόσταση η μία από την άλλη. Σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Βάζουμε σε ένα τηγάνι καλαμποκέλαιο και το βάζουμε να ζεσταθεί. Όταν φουσκώσουν οι μπαλίτσες, τις ανοίγουμε σε πιτάκια με τα χέρια μας ή με τον πλάστη, βάζουμε λίγη από τη γέμιση, κλείνουμε καλά και τα τηγανίζουμε πρώτα με το κλείσιμο προς τα κάτω.

Σχετικά Άρθρα
Φτιάξαμε σπιτικό παγωτό βανίλια μόνο με 3 υλικά!
Φτιάξαμε σπιτικό παγωτό βανίλια μόνο με 3 υλικά!
Καλοκαιρινό ριζότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα
Καλοκαιρινό ριζότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα
Φανταστικοί και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο
Φανταστικοί και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο
Έρχεται καύσωνας κι εμείς φτιάχνουμε δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ ανανά!
Έρχεται καύσωνας κι εμείς φτιάχνουμε δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ ανανά!
Αυτή η συνταγή για τοστ έχει προκαλέσει ντελίριο στα social media - Πάμε να τη φτιάξουμε;
Αυτή η συνταγή για τοστ έχει προκαλέσει ντελίριο στα social media – Πάμε να τη φτιάξουμε;
Η Άντζελα Γκερέκου φτιάχνει τη φημισμένη γαλατόπιτα της Γης της Ελιάς - Τύφλα να έχει ο... Πότης
Η Άντζελα Γκερέκου φτιάχνει τη φημισμένη γαλατόπιτα της Γης της Ελιάς – Τρέμε… Πότη!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του