Σας περίσσεψαν πασχαλινά αυγά; Φτιάξτε μια νόστιμη πατατοσαλάτα

σας-περίσσεψαν-πασχαλινά-αυγά-φτιάξτ

Το Πάσχα μπορεί να πέρασε αλλά τα πασχαλινά αυγά που βάψαμε περίσσεψαν. Αν λοιπόν ψάχνετε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να τα αξιοποιήσετε, τότε αξίζει να φτιάξετε την πατατοσαλάτα που σας προτείνουμε. Εκτός από νόστιμη είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνετε αποτοξίνωση από την έντονη κρεατοφαγία των ημερών.

Υλικά

500 γρ. πατάτες

5 βρασμένα αβγά κομμένα στα τέσσερα

1 ½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 μέτριες ντομάτες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κουτί τόνο στραγγισμένο και χωρισμένο σε μικρά κομμάτια

1 φλ. μαγιονέζα

αλάτι-πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα:

2 κ.σ. το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Βάζουμε 4 φλ. νερό με 1 κ.σ. αλάτι να πάρει βράση και βράζουμε τις πατάτες. Πρέπει να καρφώνονται εύκολα με ένα μυτερό μαχαίρι αλλά να μη λιώσουν. Τις μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά και να κρυώσουν. Τις βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα.

Πλένουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Τις προσθέτουμε στις πατάτες μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον τόνο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα 2/3 της μαγιονέζας. Ανακατεύουμε ελαφρά με το κουτάλι, ώστε να μη διαλυθούν τα υλικά. Αραδιάζουμε στην επιφάνεια τα κομμένα βραστά αβγά και προσθέτουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε και πάλι ελαφρά. Γαρνίρουμε πασπαλίζοντας με το μείγμα κρεμμυδάκι, άνηθος και ξύσμα λεμονιού.

Σχετικά Άρθρα
%cf%88%cf%85%cf%87%ce%bf%cf%83%ce%ac%ce%b2%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%870
Ψυχοσάββατο σήμερα και φτιάχνουμε «χρυσά» κόλλυβα από τον Άκη Πετρετζίκη
5-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84o-%cf%83%ce%b10
5 συνταγές που μπορείς να φτιάξεις τo Σαββατοκύριακο και να τις έχεις όλη την εβδομάδα!
masterchef-5-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%82-%ce%b2%ce%b1%cf%84%cf%8c%ce%bc0
MasterChef 5: Αυτή είναι η συνταγή μαρέγκας βατόμουρο του Βρετανού σεφ Jason Atherton
%cf%84%ce%b1-5-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b1-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%ad%ce%b9%ce%bb-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b20
Τα 5 απόλυτα γυναικεία κοκτέιλ που επιβάλλεται να πιεις στη…. βεράντα σου- Πώς να τα φτιάξεις
%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b1-aperrol-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ae%cf%81%ce%b8%ce%b5-%ce%b70
Ξεχάστε τα Aperrol και τις Μαργαρίτες- Ήρθε η ώρα του Paloma!
%ce%ba%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%b1-%ce%b6%cf%85%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%ac%cf%82-%ce%b4%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
Κάτια Ζυγούλη- Απόστολος Ρουβάς δίνουν συνταγή για σπιτική πίτσα με τέλεια ζύμη!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του