Η εναλλακτική μαγειρίτσα του σεφ Γιώργου Λαΐδη που θα φάνε όλοι!

Είναι νέος, ωραίος και έξτρα ταλαντούχος στην κουζίνα! Ο λόγος για τον σεφ Γιώργο Λαΐδη που έχει καταφέρει να μαγειρέψει σε πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με το πιο πρόσφατο το “ILIADIS” στη Μόσχα. Από τα 20 του είχε πάρει απόφαση ότι θα ασχοληθεί με τη μαγειρική. Αγαπάει αυτό που κάνει και φαίνεται…στα πιάτα του!

Σήμερα, προτείνει στο Infowoman μία εναλλακτική μαγειρίτσα για όλη την οικογένεια!

%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%af%cf%84%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b5%cf%86-%ce%b3%ce%b9%cf%8e0

Μοσχαρίσιο Συκώτι φρικασέ με σάλτσα αυγολέμονο

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι ολόκληρο

400ml ξινόγαλα

Για το Φρικασέ:

200 γρ. iceberg ψιλοκομμένα

400 γρ φύλλα σπανάκι ψιλοκομμένα

80 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

40 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ ελαιόλαδο

50 γρ βούτυρο

15 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο

10 γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα

500 ml ζωμό λαχανικών

Ξύσμα από 2 λεμόνια

Αλάτι

Πιπέρι λευκό τριμμένο

Για τη Σάλτσα Αυγολέμονο

3 αυγά ξεχωριστά κρόκους με ασπράδια

35γρ. χυμό λεμόνι

400 ml τα υγρά από την κατσαρόλα

Εκτέλεση

Σκουπίζουμε καλά το συκώτι, αφαιρούμε προσεκτικά τη λεπτή μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκατοστών και το μαρινάρουμε στο ξινόγαλα.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο μαζί σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει σωτάρουμε το ξερό και φρέσκο κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Συνεχίζουμε με το σπανάκι και το iceberg μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού. Διατηρούμε το μείγμα ζεστό σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μπόλ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους σταδιακά και σιγά σιγά ρίχνουμε και το στραγγισμένο ζωμό από την κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού. Όταν τελειώσει όλος ο ζωμός ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακινώντας την να πάει παντού το αυγολέμονο και σβήνουμε το μάτι. Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και τα μυρώνια και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Εφόσον έχουμε μαρινάρει το συκώτι για ½ ώρα στο ξινόγαλα, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το αλατίζουμε καλά. Το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο. Το αφήνουμε 10 λεπτά να «ξεκουραστεί».

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το φρικασέ αυγολέμονο, κόβουμε το συκώτι σε πιο λεπτές φέτες, ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι χονδρό και τις βάζουμε πάνω από το φρικασέ.

Καλή Επιτυχία !

Διαβάστε επίσης

Συνταγή για τα πιο εύκολα πασχαλινά κουλουράκια

Ο Αντώνης Φώσκολος μάς έχει την καλύτερη συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια!

Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του