Πώς θα φτιάξετε την καλύτερη, βελούδινη σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου

Από το τραπέζι της 25ης Μαρτίου, δεν γίνεται να λείπει ο μπακαλιάρος με την παραδοσιακή σκορδαλιά!

Παρακάτω θα δείτε τη συνταγή για την πιο γευστική, κρεμώδη και λαχταριστή σκορδαλιά για να συνοδεύσετε τον μπακαλιάρο.

Πώς θα φτιάξετε την καλύτερη, βελούδινη σκορδαλιά

Εκτέλεση

-Σε μία κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε 1 κ.γ. αλάτι χοντρό και φέρνουμε σε βρασμό.

-Προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια και βράζουμε για 15-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμες, όταν τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και σπάνε.

-Παράλληλα σε ένα μίξερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξίδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.

-Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε γρήγορα σε ένα σουρωτήρι και στραγγίζουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία τους. Δεν αφήνουμε παραπάνω γιατί δεν θα μπορέσουμε να τις λιώσουμε.

-Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και πολτοποιούμε τις πατάτες ελαφρά με το εργαλείο που κάνουμε πουρέ αλλά όχι τελείως.

-Προσωπικά μου αρέσει η σκορδαλιά να έχει κομματάκια πατάτας.

-Προσθέτουμε στις πατάτες το μείγμα με το σκόρδο και ανακατεύουμε να πάει παντού.

-Στο σημείο αυτό δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη σκορδαλιά στις προτιμήσεις μας.

-Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και ελαιόλαδο.

-Να έχουμε υπόψη μας ότι όσο περνάει η ώρα η μυρωδιά του σκόρδου γίνεται πιο έντονη. Επίσης με το πέρασμα της ώρας η σκορδαλιά μας σφίγγει περισσότερο.

Υλικά

-750 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

-1 κ.γ. αλάτι, χοντρό

-3 σκ. σκόρδο

-175 ml ελαιόλαδο

-50 ml ξίδι, από λευκό κρασί

-αλάτι

-πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

-1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

-3-4 κλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαβάστε επίσης:

Νηστίσιμη μακαρονάδα με σάλτσα πράσου, του ονείρου

Συνταγή για σουπιές στιφάδο – Το τέλειο νηστίσιμο πιάτο

Σχετικά Άρθρα
%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%81%cf%85%ce%b6%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%b1%ce%b3%ce%b7%cf%84%cf%8c-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%bb%ce%ad%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b10
Γεμιστόρυζο: Το φαγητό που βλέπουμε παντού στα social media και πώς θα το φτιάξετε
%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%88%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%b6%ce%ac%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-40
Σοκολατάκια ψυγείου χωρίς ζάχαρη – Με 4 μόνο υλικά
%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%88%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b10
Γλυκό ψυγείου πυραμίδα, με μπισκότα και ξηρούς καρπούς – Ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι
%ce%b7-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%ae-%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%cf%85%ce%bc%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b90
Η τέλεια τραγανή πίτα που θυμίζει γεμιστά και μυρίζει καλοκαίρι
%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad%cf%84%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%bc%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b2%cf%8c%cf%84%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf0
Σπαγγέτι με σολομό και βότκα, το τέλειο καλοκαιρινό πιάτο
Τυρόπιτα με γιαούρτι και μυρωδικά: Μία υπέροχη πίτα που δεν χρειάζεται φύλλο!
Πανεύκολη τυρόπιτα στην τοστιέρα με ελάχιστα υλικά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του