Γιουβαρλάκια κοκκινιστά, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι γνωρίζουν και μαγειρεύουν τα γιουβαρλάκια σούπα με αυγολέμονο. Ωστόσο, υπάρχει και η κοκκινιστή εκδοχή τους και είναι μία συνταγή που την έφτιαχναν πολύ οι γιαγιάδες.

Βέβαια, και σε πολλές περιοχές τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια είναι δημοφιλή, ενώ πιστέψτε μας – αν δεν τα έχετε δοκιμάσει – είναι πεντανόστιμα. Και εύκολα να τα μαγειρέψετε.

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια:

1 κιλό κιμάς

1 αυγό

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα

1 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1-2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος

αλάτι πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο μούλτι

500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα γιουβαρλάκια:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, προσθέτετε σταδιακά 1/2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας και μετά το πλάθετε σε στρογγυλά γιουβαρλάκια. Τα αφήνετε στην άκρη.

Για τη σάλτσα:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, 1/3 φλ. ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και ανακατεύετε.

Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, προσθέτετε τα γιουβαρλάκια και συμπληρώνετε, αν  χρειαστεί και άλλο ζεστό νερό ώστε να καλυφθούν καλά τα γιουβαρλάκια.

Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία για 1:15 ώρα περίπου ή μέχρι να να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Διαβάστε επίσης

Πολύχρωμη detox σαλάτα με σταφίδες και αμύγδαλα

Δείτε τι συμβαίνει, όταν πλένετε τα μανιτάρια

Σχετικά Άρθρα
%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%81%cf%85%ce%b6%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%b1%ce%b3%ce%b7%cf%84%cf%8c-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%bb%ce%ad%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b10
Γεμιστόρυζο: Το φαγητό που βλέπουμε παντού στα social media και πώς θα το φτιάξετε
%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%88%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%b6%ce%ac%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-40
Σοκολατάκια ψυγείου χωρίς ζάχαρη – Με 4 μόνο υλικά
%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%88%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b10
Γλυκό ψυγείου πυραμίδα, με μπισκότα και ξηρούς καρπούς – Ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι
%ce%b7-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%ae-%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%cf%85%ce%bc%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b90
Η τέλεια τραγανή πίτα που θυμίζει γεμιστά και μυρίζει καλοκαίρι
%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad%cf%84%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%bc%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b2%cf%8c%cf%84%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf0
Σπαγγέτι με σολομό και βότκα, το τέλειο καλοκαιρινό πιάτο
Τυρόπιτα με γιαούρτι και μυρωδικά: Μία υπέροχη πίτα που δεν χρειάζεται φύλλο!
Πανεύκολη τυρόπιτα στην τοστιέρα με ελάχιστα υλικά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του