Φθινοπωρινή σαλάτα με μήλα, σταφύλι και ξηρούς καρπούς

φθινοπωρινή-σαλάτα-με-μήλα-σταφύλι-κα

Το φθινόπωρο είναι η εποχή στη διάρκεια της οποίας η φύση μάς προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από νόστιμα φρούτα και λαχανικά. Ρόδι, μήλα, αχλάδια, σταφύλια και πόσα ακόμα φρούτα και λαχανικά έρχονται στο τραπέζι μας για να το γεμίσουν γεύση και αρώματα!

Υλικά

½ της κούπας μαγιονέζα

½ της κούπας γιαούρτι

3 κούπες μαρούλι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά μηλόξιδο

¼ της κούπας μέλι

αλάτι-πιπέρι

1 κούπα ξηρούς καρπούς της επιλογής σας

1 κούπα σταφύλια

1 κούπα μήλα κομμένα σε κύβους

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το μηλόξιδο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάστε το και αφήστε το για λίγο στο ψυγείο να σταθεί. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος απλώστε τους ξηρούς καρπούς. Ψήστε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάλτε τους από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.

Στο μπολ με το μείγμα της μαγιονέζας προσθέστε τους ξηρούς καρπούς, το μαρούλι, τα σταφύλια και τα μήλα. Ανακατέψτε και αφήστε στο ψυγείο για περίπου 40 λεπτά για να αναμειχθούν όλες οι γεύσεις.

Σχετικά Άρθρα
Το μυστικό για να καραμελώσετε τα κρεμμύδια για τέλεια σπιτικά burgers
Το μυστικό για να καραμελώσετε τα κρεμμύδια για τέλεια σπιτικά burgers
Μπανάνες γεμιστές με σοκολάτα και μπισκότο - Το σνακ που θα λατρέψεις
Μπανάνες γεμιστές με σοκολάτα και μπισκότο – Το σνακ που θα λατρέψεις
Ραβιόλια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας: Η πιο νόστιμη και γρήγορη συνταγή για όταν δεν έχεις χρόνο
Ραβιόλια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας: Η πιο νόστιμη και γρήγορη συνταγή για όταν δεν έχεις χρόνο
Κέικ ζέβρα: Το κλασικό κέικ βανίλια-σοκολάτα πιο εντυπωσιακό από ποτέ!
Κέικ ζέβρα: Το κλασικό κέικ βανίλια-σοκολάτα πιο εντυπωσιακό από ποτέ!
Τραγανό μιλφέιγ με κρέμα φράουλας
Σας έχουμε τη συνταγή για τραγανό μιλφέιγ με κρέμα φράουλας
Σας περίσσεψαν πασχαλινά αυγά; Φτιάξτε μια νόστιμη πατατοσαλάτα
Σας περίσσεψαν πασχαλινά αυγά; Φτιάξτε μια νόστιμη πατατοσαλάτα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του