Τι Νέα;

Ζέτα Μακρυπούλια στη δίκη Φιλιππίδη: Δεν γνωρίζω την πρώτη καταγγέλλουσα – Η αντίδρασή της στις κάμερες

Και με την κατάθεση της Ζέτας Μακρυπούλια συνεχίζεται σήμερα Τρίτη (11/10), η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η γνωστή ηθοποιός κλήθηκε από το δικαστήριο να διευκρινίσει αν σε συνάντηση της στις τουαλέτες του θεάτρου «Ήβη» το 2008 είχε συζήτηση με τη νεαρή κοπέλα, που καταγγέλλει τον κατηγορούμενο ότι τη βίασε, σχετικά με την προσθήκη ρόλου στην παράσταση.

«Δεν θυμάμαι να έχω πει κάτι τέτοιο. Συγγνώμη αλλά δεν θυμάμαι. Από την αρχή μέχρι το τέλος έξι ηθοποιοί ήμασταν δεν τέθηκε ζήτημα έξτρα ρόλου» κατέθεσε η μάρτυρας σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει την καταγγέλλουσα αλλά μόνο τη μητέρα της.

Δεν γνωρίζω την πρώτη καταγγέλλουσα

Στην ερώτηση αν γνωρίζει την καταγγέλλουσα, η Ζέτα Μακρυπούλια απάντησε: “Όχι, αλλά δεν είναι εδώ να τη δω. Πολλές φορές δε συγκρατώ ονόματα”.

Πρόεδρος: Θυμάστε το 2008 να την συναντήσατε στις τουαλέτες σε πρόβες στο θέατρο που είχε έρθει για ένα ρόλο;

Μάρτυρας: Όχι δεν θυμάμαι. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι δεν υπήρχε έξτρα ρόλος. Αν υπήρχε κάποια στιγμή κάποια ιδέα δεν το ξέρω.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως δεν θυμάται κάποιο πρόσωπο που να παρακολουθούσε τις πρόβες . «Φαντάζομαι ότι θα ρωτούσα αν είχε έρθει κάποιος και το παρατηρούσα» ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας η Ζέτα Μακρυπούλια κατέθεσε πως πολλές φορές υπάρχουν ονόματα ρόλων που αναφέρονται στην παράσταση χωρίς να εμφανίζονται.

Ωστόσο, όπως σημείωσε «στη δική μας παράσταση δεν υπήρξε τέτοιος ρόλος. Αν πρέπει να ακουστεί μια φωνή συνήθως το κάνει κάποιος από εμάς δεν παίρναμε έξτρα ηθοποιό. Τουλάχιστον, αυτό συμβαίνει στις παραστάσεις που έχω δουλέψει εγώ. Αν ο κ. Φιλιππιδης σκέφτηκε να βάλει κάποιο ηθοποιό να κάνει τη φωνή ενός ρόλου, δεν θυμάμαι ποτέ να έπεσε η ιδέα στο τραπέζι της πρόβας».

Η αντίδραση της Ζέτας Μακρυπούλια στις τηλεοπτικές κάμερες

Η Ζέτα Μακρυπούλια προκειμένου να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογράφους πήγε στο δικαστήριο από πάρα πολύ νωρίς. Όμως, κατά την αποχώρησή της, δεν το απέφευγε με τις τηλεοπτικές κάμερες να την περικυκλώνουν και να ακολουθεί ένας καταιγισμός ερωτήσεων.

Εκείνη με ευγένεια απάντησε: «Εξετάζομαι κι εδώ; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλημέρα σας! Τα είπα όλα στο δικαστήριο. Όλα. Ό,τι με ρώτησαν. Εάν ήταν εδώ και την έβλεπα θα μπορούσα να απαντήσω. Αυτό το είπα και στο δικαστήριο, δεν έχω να σας πω κάτι άλλο. Καλημέρα σας παιδιά, ευχαριστώ»

Η κατάθεση της Ράνιας Σχίζα

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε συζήτηση για έξτρα ρόλο στην επίμαχη παράσταση επιβεβαίωσε στην κατάθεση της και η ηθοποιός Ράνια Σχίζα.

«Δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα τέτοιο. Είναι έξι οι ρόλοι, το έργο είναι κλασικό. Δεν έχω καθόλου εικόνα της κοπέλας» είπε συμπληρώνοντας πως δεν γνωρίζει ούτε τη μητέρα της καταγγέλλουσας που υποστηρίζει ότι κλήθηκε από τον κατηγορούμενο να ερμηνεύσει ένα ρόλο στην παράσταση «Κουζίνες» και έτσι κατάφερε να την παρασύρει στο θέατρο και να τη βιάσει.

«Όταν κάνουμε πρόβα, είμαστε εντελώς πάνω στη σκηνή. Όπως και στην παράσταση. Αν ήρθε κάποιος στις πρόβες δεν τη θυμάμαι» είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε ότι «σίγουρα δεν θυμάμαι να υπήρξε ενόχληση, δεν είχαμε τέτοια».

«Είναι 14 χρόνια μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ χαρακτήρισε «καλή» τη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Ήταν μια πετυχημένη δουλειά» είπε.

Χαλκιάς για Φιλιππίδη: Τον διακατέχει τελειομανία

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο Τάσος Χαλκιάς ο οποίος κατέθεσε πως δεν γνωρίζει τίποτα από όσα αναφέρονται. «Από την αρχή έξι άτομα ήμασταν στην παράσταση. Παρουσία μου δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση για έξτρα ρόλο. Η συνεργασία μας με τον Φιλιππίδη υπήρξε άψογη καλλιτεχνικά. Τον διακατέχει τελειομανία, μπορώ να το πω και μανία χωρίς υπονοούμενο προσωπικό. Δεν μπορώ να βεβαιώσω κάτι τέτοιο αν επέχουν συμβεί τέτοια πράγματα» ανέφερε στην κατάθεση του ο γνωστός ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης

Δίκη Φιλιππίδη: Ο λόγος που η Ζέτα Μακρυπούλια πήγε από τις 7 το πρωί στο δικαστήριο

Το Μουσείο του Ρίτσου και 4 ακόμα λόγοι για ένα φθινοπωρινό τριήμερο στη Μονεμβασιά

infowoman team

Recent Posts

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα – Τα νεότερα για την υγεία του

Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα 24ωρα για τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος νοσηλεύεται από το…

4 λεπτά ago

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών – Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι

Ισχυρή σειεσμική δόνηση μεγέθους 5,7 Ρίχτερ  σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, ανοιχτά των Φιλιατρών. Οι σεισμός έγινε…

17 λεπτά ago

Τι έρχεται τον Απρίλιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων

Ένα πλούσιο πρόγραμμα τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους προτείνει για τον Απρίλιο το Μουσείο Μαρία Κάλλας του…

2 ώρες ago

Γνωρίζετε τι είναι η “ακμή γυμναστηρίου;”

Υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες δεν θέλουν να βγουν ούτε μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς…

2 ώρες ago

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

12 ώρες ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

18 ώρες ago