Το καλύτερο γλυκό των Χριστουγέννων: Μελωμένες και τραγανές δίπλες – Πώς θα τις φτιάξετε

Από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι δε θα μπορούσαν να λείψουν φυσικά οι αγαπημένες δίπλες.

Ο σεφ Άκης Πετρετζίκης μας δίνει την πιο εύκολη συνταγή για τραγανές και τέλεια μελωμένες δίπλες, το καλύτερο γλυκό των Χριστουγέννων.

Αναλυτικά τα συστατικά και τη διαδικασία  για τις μελωμένες και τραγανές δίπλες:

Τι θα χρειαστείτε

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

5 αυγά, μεσαία

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1-2 κ.σ. νερό, προαιρετικά

400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

800 γρ. νερό

2 στικ κανέλα

χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

50 γρ. μέλι

Για το σερβίρισμα

μέλι

καρύδια, σπασμένα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τα αβγά, το ελαιόλαδο, αλάτι, τη ζάχαρη και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά. Το μείγμα δεν θα δέσει καλά στο μίξερ. Αφαιρούμε και συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας.

Μόλις σχηματίσουμε τη ζύμη με τα χέρια μας τη μεταφέρουμε ξανά στο μίξερ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη τότε προαιρετικά βάζουμε το νερό.

Κόβουμε σε 5 κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε το ένα κομμάτι από τη ζύμη.

Ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο. Κόβουμε σε κομμάτια και τα μεταφέρουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για 1 λεπτό να πάρει χρώμα.

Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια της ζύμης.

Για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις κανέλες, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τις δίπλες για 5 δευτερόλεπτα.

Αφαιρούμε και σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.

Διαβάστε επίσης:

Δίχρωμα γεμιστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Τεμπέλικη μπουγάτσα με τορτίγιες, χωρίς ζάχαρη και με ελάχιστα υλικά

Σχετικά Άρθρα
%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%86%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%86%cf%840
Πανεύκολο και αφράτο κέικ καρότου – Φτιάχνεται χωρίς μίξερ
%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%ac-%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b1-%cf%86%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b2%ce%bf%cf%8d%cf%84%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5-30
Υγιεινά μπισκότα φυστικοβούτυρου, με 3 μόνο υλικά
Πεντανόστιμο κέικ κάστανο με μαύρη ζάχαρη και μέλι
Συνταγή του πεντάλεπτου για το πιο εύκολο κέικ χωρίς μίξερ
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%ac%ce%bb%cf%84%cf%83%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b6%cf%850
Φτιάξτε την πιο τέλεια σάλτσα για τα ζυμαρικά σας με 4 κρυμμένα λαχανικά
brownies-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%b6%ce%ac%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%8d%cf%81%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-4-%ce%bc%cf%8c%ce%bd0
Brownies χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και αυγά – Με 4 μόνο υλικά
%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b5-%ce%be%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf0
Πότε ξεστολίζουμε το δέντρο;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του