Η Τσικνοπέμπτη έφτασε και το κρέας φυσικά θα έχει την τιμητική του! Αυτή η συνταγή για λαχταριστά παϊδάκια είναι για όλους εσάς που δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να ανάψετε φωτιά και να βάλετε κάρβουνα, στο σπίτι.
Δοκιμάστε την Τσικνοπέμπτη αυτά τα τέλεια παϊδάκια στο τηγάνι ή τον φούρνο και… θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Τσικνοπέμπτη: Tips για τα καλύτερα παϊδάκια
Καθώς δεν θα ψήσετε τα παϊδάκια στα κάρβουνα, οι τεχνικές που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να προσφέρουν τραγανή κρούστα, αλλά και να διατηρήσουν το κρέας ζουμερό. Το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να περάσετε τα παϊδάκια στο τηγάνι, θωρακίζοντας τα υγρά του κρέατος και καραμελώνοντας την επιφάνειά τους και να τελειώσετε το πιάτο στο φούρνο.
Παράλληλα, είτε ψήνετε στα κάρβουνα, είτε όχι, μια μαρινάδα πάντα προσφέρει αρώματα και πιο τρυφερό κρέας, κάτι που θα απογειώσει το αποτέλεσμα της συνταγής. Συνήθως στο εξωτερικό, τα παϊδάκια μαρινάρονται με δενδρολίβανο, σκόρδο και ελαιόλαδο, ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε θυμάρι ή ένα μείγμα μυρωδικών (θυμάρι, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, ρίγανη).
Καλό είναι να επιλέξετε πιο “ψωμωμένα” παϊδάκια γιατί δεν θέλετε να στεγνώσουν κατά το ψήσιμο. Σε κάθε περίπτωση, αν διαθέτετε θερμόμετρο εξωτερικής θερμομέτρησης κρατήστε κατά νου πως θα είναι έτοιμα, όταν φτάσουν θερμοκρασία 60 βαθμών Κελσίου.
Υλικά
½ κιλό αρνίσια παϊδάκια
2 κουταλιές φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο με δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε μπολ και ανακατεύουμε. Περνάμε τα παϊδάκια από το μείγμα να καλυφθεί η επιφάνειά τους, κάνοντας “μασάζ” με τα χέρια μας στην επιφάνεια του κρέατος.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τα παϊδάκια να μαριναριστούν για μισή ώρα με τρία τέταρτα. Μπορείτε να ετοιμάσετε τα παϊδάκια από βραδύς και να τα βάλετε στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο με δυο κουταλιές ελαιόλαδο. Αφού κάψει καλά, σοτάρουμε τα παϊδάκια να πάρουν χρώμα για 2 με 3 λεπτά και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά
Βάζουμε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 5’ λεπτά ακόμη τσεκάροντας αν τα παϊδάκια είναι έτοιμα. Αφήνουμε τα παϊδάκια σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά να “ξεκουραστούν” πριν τα σερβίρουμε
Διαβάστε επίσης:
Τσικνοπέμπτη: Η απόλυτη συνταγή για αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα μυρωδικών
Τέλειος μεζές για την Τσικνοπέμπτη – Συνταγή για χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα
Google News