Τα 5 απόλυτα γυναικεία κοκτέιλ που επιβάλλεται να πιεις στη…. βεράντα σου- Πώς να τα φτιάξεις

Τα κοκτέιλ παραμένουν το απόλυτο καλοκαιρινό must. Και αυτό δεν είναι μόνο προνόμιο ενός μπαρ, καθώς εύκολα μπορείτε κι εσείς να  δημιουργήσετε ατμόσφαιρα στη βεράντα σας, καλέστε τις φίλες σας ή το έτερον σας ήμισυ και φανταστείτε πως βρίσκεστε σε κάποιο εξωτικό προορισμό!

Εμείς συγκεντρώσαμε 5 ξεχωριστές και εύκολες συνταγές, που πραγματικά θα λατρέψετε!

Aperol Spritz

%cf%84%ce%b1-5-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b1-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%ad%ce%b9%ce%bb-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b20

Πρόκειται για την απόλυτη μόδα των τελευταίων ετών. Δροσιστικό κλασικό ιταλικό ποτό με βασικό συστατικό του το απεριτίφ Aperol.

Υλικά

100ml λευκό κρασί ή Prosecco

50ml Aperol (Αν όμως δεν το βρείτε στην κάβα της γειτονιάς σας, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με Campari)

Σόδα

παγάκια

Διαδικασία

Ρίχνετε μια χούφτα πάγο σε ένα ψηλό ποτήρι.

Προσθέτετε το κρασί και το Aperol, ανακατεύετε και γεμίζετε το ποτήρι μέχρι πάνω με μπόλικη σόδα.

Γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκάλι που δίνει ξεχωριστό άρωμα

Mojito

%cf%84%ce%b1-5-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b1-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%ad%ce%b9%ce%bb-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b22

Ένα από τα πιο διάσημα καλοκαιρινά κοκτέιλ στη βεράντα σας!

Υλικά

50 ml ρούμι, λευκό

25 ml χυμό λάιμ, φρέσκο

25 ml σιρόπι, ζάχαρης

25 ml σόδα ή ανθρακούχο νερό

8-10 φύλλα δυόσμου ή μέντας

δυόσμο, οι κορυφές, για γαρνιτούρα

πάγο, τριμμένο

Διαδικασία

-Κόβουμε μισό λάιμ σε 4 κομμάτια και το βάζουμε στο ποτήρι.

-Προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης: Προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και 1 κούπα ζάχαρη σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε. Όταν η ζάχαρη έχει πια λιώσει αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

-Τοποθετούμε τα φύλλα δυόσμου από πάνω και πιέζουμε ελαφρά (μη βάλετε πολλή δύναμη γιατί θα μαυρίσουν τα φύλλα δυόσμου) με ένα γουδοχέρι (muddler), μέχρι να σπάσουν οι ίνες με το ζουμί από το λάιμ και ελάχιστα οι ίνες του δυόσμου, που θα αποβάλουν τα ευχάριστα αρωματικά έλαιά του.

-Ανακατεύουμε καλά τα υλικά του ποτηριού προσθέτοντας το λευκό ρούμι.

-Στη συνέχεια, προσθέτουμε το θρυμματισμένο πάγο γεμίζοντας το ποτήρι μέχρι τα 3/4.

Για τον πάγο: Μπορούμε να θρυμματίσουμε τον πάγο με απλό καλό μπλέντερ ή με μια καθαρή λινή πετσέτα. Βάζουμε μέσα τον πάγο και τον χτυπάμε ελαφρά είτε σε τοίχο είτε με ένα γερό εργαλείο όπως ένα τηγάνι, μικρό κατσαρολάκι, ή πλάστη.

-Βάζουμε τον θρυμματισμένο πάγο μέσα στο ποτήρι και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο μακρύ κουτάλι όλα τα υλικά.

– Μεταφέρουμε τα φύλλα δυόσμου με το κουτάλι προς τα πάνω, στα μέσα του ποτηριού.

-Προσθέτουμε και άλλο θρυμματισμένο πάγο στο ποτήρι, όσο πιο πολύ χωράει.

– Συμπληρώνουμε με φρεσκοανοιγμένη σόδα ή ανθρακούχο νερό.

– Κάνουμε ένα ελαφρύ, μικρό, τελευταίο ανακάτεμα και γαρνίρουμε το κοκτέιλ με μια όμορφη κορυφή δυόσμου.

Καϊπιρίνια

%cf%84%ce%b1-5-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b1-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%ad%ce%b9%ce%bb-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b24

Πρόκειται για το εθνικό ποτό των Βραζιλιάνων που κάνει θραύση κάθε καλοκαίρι και στην Ελλάδα!

Υλικά:

1 λάιμ κομμένο στα 8

2 κύβους μαύρης ή ξανθής ζάχαρης

50 ml cachaca (διαβάζεται κασάσα)

σιρόπι ζάχαρης, όσο σας αρέσει (δείτε πώς παρασκευάζεται πιο πάνω στη συνταγή για mojito)

Διαδικασία

Βάλτε τα κομμάτια του lime σε φαρδύ καθιστό ποτήρι, με τους κύβους ζάχαρης και συνθλίψτε τα με ένα γουδοχέρι. Γεμίστε το ποτήρι με σπασμένο πάγο και προσθέστε την κασάσα. Ανακατέψτε καλά, προσθέστε αν θέλετε σιρόπι ζάχαρης. Σερβίρετε με δύο καλαμάκια.

Μαργαρίτα φράουλα

%cf%84%ce%b1-5-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b1-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%ad%ce%b9%ce%bb-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b26

Δροσιστικό και ιδιαίτερα δημοφιλές ποτό που δε χρειάζεται να προσπαθήσετε πολύ για να το φτιάξετε!  Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι:

Υλικά

50 ml κίτρινη τεκίλα

20ml triple sec (Cointreau)

20 ml χυμός λάϊμ

4-5 κατεψυγμένες ή φρέσκες φράουλες

λίγο λικέρ φράουλας

Διαδικασία

Λιώνουμε τις φράουλες στο σέικερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε με πάγο. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι μαργαρίτας του οποίου έχουμε ζαχαρώσει τα χείλη. Ρίχνουμε δύο κομμάτια φράουλα να επιπλέουν στο ποτό. Zαχαρώnουμε το ποτήρι.

Cosmopolitan

%cf%84%ce%b1-5-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b1-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%ad%ce%b9%ce%bb-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b28

Ενα κλασσικό, πολύ δροσιστικό κοκτέιλ, για τα βράδια του καλοκαιριού.

Υλικά Συνταγής:

60 ml βότκα

25 ml triple sec

25 ml χυμό cranberry

10 ml στυμμένο χυμό λάϊμ – lime

Διαδικασία

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο, και στραγγίζουμε σε ενα παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι (τριγωνικό).

Γαρνίρουμε με μια φετούλα λάιμ ή ένα κόκκινο κερασάκι μαρασκίνο.

Σχετικά Άρθρα
Η απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή: Ρεβίθια με μελιτζάνες
Η απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή: Ρεβίθια με μελιτζάνες
Δροσερό ζελέ σοκολάτας για τις δύσκολες μέρες του καύσωνα
Δροσερό ζελέ σοκολάτας για τις δύσκολες μέρες του καύσωνα
Εσείς έχετε δοκιμάσει σαλάτα με καρπούζι και φέτα; Το δροσερό "αντίδοτο" στον καύσωνα!
Εσείς έχετε δοκιμάσει σαλάτα με καρπούζι και φέτα; Το δροσερό “αντίδοτο” στον καύσωνα!
Μπροκολοτυρόπιτα: Για τους λάτρεις του αλμυρού πρωινού
Μπροκολοτυρόπιτα: Για τους λάτρεις του αλμυρού πρωινού
Φτιάξε υγιεινά donuts στο φούρνο χωρίς ζάχαρη
Φτιάξε υγιεινά donuts στο φούρνο χωρίς ζάχαρη
Παρφέ γιαοουρτιού με δημητριακά ολικής αλέσεως, μούρα και αμύγδαλα
Παρφέ γιαουρτιού με δημητριακά ολικής αλέσεως, μούρα και αμύγδαλα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του