Εχθές ήταν μια από αυτές τις μέρες! Γύρισα στο σπίτι αργά και δεν ήξερα τι να μαγειρέψω! Πεινούσαμε όλοι, αλλά το πρόγραμμά μας δεν επιτρέπει ατασθαλείες μέσα στην εβδομάδα! Έτσι μετά από μια αναλαμπή που είχα, αποφάσισα να φτιάξω την ανάποδη λουκανικόπιτα!
Ναι, μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και κυρίως νόστιμη! Εσείς αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ντομάτα, αλλά εμείς προτιμήσαμε την απλή, αφού η εποχή της ντομάτας δεν έχει έρθει ακόμα!
Αν, λοιπόν, βρεθείτε και σεις στη θέση μου δοκιμάστε την! Δε θα χάσετε…
Υλικά:
450 γρ. χοιρινό λουκάνικο
1 πακέτο φύλλο ζύμης
8 αυγά, χτυπημένα
2 κούπες μοτσαρέλα, τριμμένη
2 κούπες τυρί τσένταρ, τριμμένο
1 κουταλάκι ρίγανη
Εκτέλεση: Τοποθετήστε το λουκάνικο σε ένα τηγάνι και σωταρετέ το. Στραγγίξτε το κόψτε σε μπουκίτσες και αφήστε για λίγο στην άκρη.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170ο και αλείψτε ένα ταψί με λάδι. Στρώστε το φύλλο στο κάτω μέρος του ταψιού και απο πάνω τοποθετήστε το λουκάνικο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά με το τυρί και τη ρίγανη. Περιχύστε με το μείγμα και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά!
Ιταλικό λουκάνικό με πιπερίες και κρεμμύδι. Plus: Πώς ψήνεις σωστά το λουκάνικο;
Πατάτες γεμιστές με μπέικον και τσένταρ στο φούρνο. Plus: Πώς θα ψήσετε πιο γρήγορα μια πατάτα;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News