Το κρεμμύδι και τα καλά του είναι γνωστά. Όταν μιλάμε και για το φρέσκο κρεμμυδάκι τότε τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα. Πώς, όμως, κόβουμε σωστά ένα πράσινο, φρέσκο, κρεμμύδι;

Αφού αφαιρέσουμε την ρίζα και τα βρώμικα εξωτερικά φύλλα από το κρεμμύδι μας, το πλένουμε καλά. Στη συνέχεια το κόβουμε είτε σε λεπτά φετάκια έιτε σε μικρές λωρίδες, κάτι που το κάνει ιδανικό για σαλάτες. Μπορούμε και να το κόψουμε σε μέτρια, λοξά κομμάτια. Με αυτόν τον τρόπο τα κάνω ιδανικά για σωτάρισμα. Οπότε για τη σημερινή μας συνταγή, προσωπικά, προτείνω τον δεύτερο τρόπο…


Υλικά:

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελιδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

150 γρ. χοιρινό λουκάνικο, κομμένο σε κύβους

1 κούπα ρύζι

2 κούπες ζωμός κοτόπουλο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 αυγά, χτυπημένα

2 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 κούπα τριμμένο πεκορίνο

2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα

10 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε για λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτετε το λουκάνικο και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέστε το ρύζι, τον ζωμό και ξύσμα και αφήστε να πάρει μια βράση. Σκεπάστε το τηγάνι σας, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 20 περίπου λεπτά. Προθερμάνετε το γκριλ στη μεσαία σκάλα και στραγγίξτε το ρύζι. Ανακατέψτε το με το αυγό, 1 κουταλιά μαϊντανό, τα 3/4 της κούπας πεκορίνο, το μισό φρέσκο κρεμμύδι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.

Μεταφέρετε το ρύζι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε με το υπόλοιπο πεκορίνο και το βούτυρο. Αφήστε στο γκριλ για 5-6 λεπτά και σερβίρετε γαρνίροντας με το υπόλοιπο φρέσκο κρεμμύδι και μαϊντανό!

Βελουτέ σούπα με μπέικον και κρεμμύδια. Plus: Τι είναι το μυρώνι;

Ιταλικό λουκάνικό με πιπερίες και κρεμμύδι. Plus: Πώς ψήνεις σωστά το λουκάνικο;

Λιγκουίνι με πιπεριές. Plus: Από τι μας προστατεύουν τα κρεμμύδια;

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, τα κλασσικά! Plus: Γιατί η μυρωδιά του κρεμμυδιού πρέπει να είναι έντονη;

από sstrempa