Κιμαδοπιτάκια, όχι απλά γευστικά, αλλά και απόλυτα μοναδικά!
Τι τα κάνει τόσο ξεχωριστά; Η απάντηση είναι στον τρόπο που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα! Αυτά τα κιμαδοπιτάκια είναι σαν πουγκάκια γεμάτα από έναν κόσμο γεύσεων.
Άνοιξε το καθένα από τα κιμαδοπιτάκια και ανακαλύψτε το μυστικό που κρύβει μέσα! Ετοιμάσου να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα. Τη συνταγή βρήκαμε από τη food blogger paxxi.
Κιμαδοπιτάκια αλλιώτικα σαν πουγκάκια, γεμιστά με τυρί
Υλικά
800 γρ σφολιάτα
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ .γ. αλάτι
1/8 κ. γ. πιπέρι
½ κ. γ. κίμινο
30 γρ τριμμένη φρυγανιά
1 ντομάτα τριμμένη και στραγγισμένη
100 γρ κασέρι κομμένο σε κυβάκια
1 αυγό μικρό για επάλειψη
6 ντομάτίνια
4 κ. σ. κέτσαπ ή πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω τον κιμά, το κρεμμύδι, τη στραγγισμένη ντομάτα, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, το κίμινο, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύω πολύ καλά.
Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζω, το χωρίζω σε 12 ίσα μέρη και τα πλάθω σε μπαλίτσες.
Κόβω ένα μαλακό τυρί (κασέρι) σε κυβάκια, ανοίγω μια λακουβίτσα σε κάθε μπάλα κιμά και βάζω από ένα κομμάτι τυρί στη μέση, το τυλίγω με τον κιμά πάλι σε στρογγυλό σχήμα.
Ανοίγω τα φύλλα της σφολιάτας, κόβω κάθε ένα σε 6 ίσα μέρη, τα αλείφω με κέτσαπ και βάζω σε κάθε ένα από μια μπάλα κιμά.
Τις τυλίγω με τα φύλλα, τις πλάθω πάλι σε στρογγυλό σχήμα και τις βάζω πάνω σε αντικολλητικό φύλλο στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
Με ένα ψαλίδι κόβω το φύλλο σταυρωτά στο πάνω μέρος και γυρίζω προς τα έξω τις τέσσερις γωνίες.
Τοποθετώ από ½ ντοματίνι στο άνοιγμα και αλείφω τη σφολιάτα αυγό χτυπημένο με 1 κ. σ. νερό.
Τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C, για 40-45 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο.
Βγάζω και σερβίρω αμέσως!
Διαβάστε επίσης:
Τραγανή χορτόπιτα νηστίσιμη με μπεσαμέλ λαχανικών
Πανεύκολο ρολό με γλυκιά κολοκύθα και μανιτάρια
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News