Οι γεμιστές πιπεριές είναι αγαπημένο φαγητό πολλών. Όταν μάλιστα συνοδεύονται από τυρί τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο γευστικά. Σήμερα επιλέγουμε ένα πιο ιδιαίτερο γαλακτοκομικό προϊόν για να συνοδεύσει τις πιπεριές μας, το Pepper Jack!
Ξέρετε, όμως, τι ακριβώς είναι το τυρί Pepper Jack; Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παράγωγο του τυριού Monterey Jack που απλώς έχει αρωματιστεί με καυτερές πιπεριές τσίλι, διάοφρα πιπέρια και μυρωδικά.
Τώρα, λοιπόν, που μάθαμε κάτι παραπάνω για το τυρί της συνταγής μας ας την υλοποιήσουμε κιόλας!
Υλικά:
4 πιπεριές, με αφαιρεμένη την κορυφή
2 συσκευασίες μαύρα φασόλια
3/4 της κούπας τριμμένο Pepper Jack
2 καλαμπόκια, καθαρισμένα
3 κρεμμύδια, λεπτοκομμένα
2 κουταλάκια τσίλι σε σκόνη
λίγο ταμπάσκο
αλάτι
Εκτέλεση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε νερό και βράστε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε τις και αφήστε τις να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν κόψτε τις στη μέση και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τα φασόλια με τη 1/2 κούπα τυρί, το καλαμπόκι, το τσίλι και την καυτερή σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
Γεμίστε τις πιπεριές με το μείγμα των φασολιών και πασπαλίστε με περισσότερο τυρί. Ψήστε για περίπου 7 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει καλά, γαρνίρετε με το κρεμμυδάκι και σερβίρετε!
Ψητές πιπεριές με γέμιση τεσσάρων τυριών. Plus: Πώς ψήνουμε σωστά την πιπεριά Φλωρίνης;
Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές, τυρί και ντομάτα. Plus: Τα μυστικά της πιπεριάς!
Κρέπες με τόνο και καλαμπόκι. Plus: Ποια είναι η ιστορία της κρέπας;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News