Σαββατιάτικο τραπέζι με γαύρο λαδορίγανη. Το ψάρι έχει την τιμητική του σε πολλά σπίτια το Σάββατο, γι’ αυτό κι εμείς σήμερα ετοιμάζουμε ένα απλό αλλά ταυτόχρονα πολύ θρεπτικό πιάτο.
1 κιλό γαύρο
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές κίτρινες
3 πιπεριές πράσινες
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο για το γαύρο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο για τη σάλτσα
2-3 κ.σ. ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
Καθαρίζετε τον γαύρο, αφαιρείτε τα κεφάλια και τον πλένετε καλά. Αλατίζετε και σουρώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζετε τη σάλτσα με τις πιπεριές: Πετάτε τα κοτσάνια, βγάζετε τα σπόρια και ψιλοκόβετε τις πιπεριές. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε μέσα τις ντομάτες, αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε πιπέρι. Αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Αδειάζετε τη σάλτσα μέσα σε ένα ταψί και βάζετε από πάνω τον γαύρο, τον ένα δίπλα στον άλλον. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίγανη, πιπέρι και λίγο χοντρό αλάτι. Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε με τη σάλτσα.
Το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Προλαμβάνω», σε ειδική εκδήλωση στο…
Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου η είδηση πως η…
Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου…
Στην κορυφή των πιο επιδραστικών καλλιτεχνών για το 2024 τοποθέτησε το περιοδικό ΤΙΜΕ τη Dua…
Φρέσκα ζυμαρικά ιταλικής προέλευσης, που μπορεί να περιέχουν αραχίδες, ανακαλεί ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με την…
Η CITRUS ανακοινώνει με υπερηφάνεια το λανσάρισμα του νέου της ηλεκτρονικού καταστήματος, προσφέροντας στο καταναλωτικό…