Μία εξαιρετικά εύκολη, υγιεινή και δυναμωτική συνταγή μάς προτείνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος αλλά και Γυμνάστρια, Μαρίνα Πόγκα, ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και για ένα εντυπωσιακό βραδινό!
1, 5 -2 κιλά ψαρονέφρι ή σπάλα ή κοτόπουλο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού και 2 πορτοκαλιών
1 κουτ Σούπας μέλι
2 κουτ. σούπα πετιμέζι
1 κουτ. Γλυκού ματζουράνα και 1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. κανέλα + λίγο μοσχοκάρυδο + αλάτι +πιπέρι
1 1/2 φλ κόκκινο κρασί ή μηλίτη
80 γρ. Βερίκοκα αποξηραμένα
50 γρ δαμάσκηνα αποξηραμένα
50 γρ. Καβουρδισμενα αμύγδαλα
Σοτάρουμε το κρέας και στην συνέχεια το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φρούτα και τα αμύγδαλα.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Συνοδεύουμε με basmati.
Ο μονάκριβος γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ και η…
Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε ο θάνατος της Άννας Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών. Την…
Σε κλίμα κατάνυξης, οι πιστοί σε όλη τη χώρα γιορτάζουν Μεγάλο Σάββατο, την ταφή του…
Η Ανάσταση του Χριστού εορτάζεται από την Εκκλησία από την στιγμή της καταβάσεώς Του στον…
Ένα από τα ερωτήματα, που συχνά τίθενται από πολύ κόσμο, είναι γιατί κατά τη διάρκεια…
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, μέρα υπέρτατης λύπης για τους Χριστιανούς όλου του κόσμου, πριν την ημέρα…