5 τρόποι να περιορίσεις το άγχος σου τη νέα χρονιά

Είσαι κουρασμένη, απογοητευμένη και εντελώς αποπροσανατολισμένη. Μπορεί επίσης να προσπαθείς υπερβολικά για να κοιμηθείς το βράδυ ή να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου. Μήπως αισθάνεσαι κάπως έτσι; Υπάρχει μια λογική εξήγηση: το άγχος σε έχει κυριεύσει!

Η έναρξη του νέου έτους είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις θετικές αλλαγές και να πάρεις πίσω τον έλεγχο της ζωής σου. Ενώ δεν υπάρχει μαγικό χάπι που θα σε απαλλάξει αμέσως από το άγχος, υπάρχουν πολλές μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις και θα χαλαρώσουν την πίεση που νιώθεις.

Κράτησε ημερολόγιο

Πιάσε στυλό και χαρτί και γράψε ό,τι αισθάνεσαι. Η καταγραφή των συναισθημάτων είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο και έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτική άσκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το να γράφεις για την ημέρα σου και τις αγχωτικές καταστάσεις που συναντάς, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεφορτωθείς αυτά τα βάρη και να μειώσεις το άγχος σου.

Κάνε ένα διάλειμμα

Όταν αισθάνεσαι εξαντλημένη, μπορείς να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τους φίλους, την οικογένεια ή τον σύντροφό σου. Μπορείτε να κάνετε μια ευχάριστη δραστηριότητα μαζί ή να πάτε μια εκδρομή το σαββατοκύριακο. Οι πιθανότητες είναι, αν είσαι αγχωμένη, να το έχουν παρατηρήσει και να έχουν επηρεαστεί κι εκείνοι. Ένα μικρό ταξίδι θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να αναζωογονηθείς.

Άφησε τη δουλειά εκτός σπιτιού

Ο προσωπικός χρόνος είναι πολύ σημαντικός. Αν και συχνά αισθανόμαστε ότι πρέπει να δουλεύουμε πολύ σκληρά, αυτό μπορεί να προκαλέσει επιπλέον άγχος. Αν μάθουμε να αφήνουμε τη δουλειά εκτός σπιτιού, μπορούμε να χαλαρώσουμε και κατά συνέπεια να είμαστε πιο δημιουργικοί και παραγωγικοί. Δεν είσαι σίγουρη από πού να αρχίσεις; Υπάρχουν εύκολα πράγματα που μπορείς να κάνεις, όπως να μην ελέγχεις τα e-mail σου όταν βρίσκεσαι εκτός γραφείου.

Κάνε περισσότερο σεξ

Το να κάνεις σεξ έχει τόσα πολλά οφέλη για την υγεία, μεταξύ των οποίων η μείωση του άγχους. Απλά σιγουρέψου ότι παίρνεις τις απαραίτητες προφυλάξεις, ειδικά αν δεν έχεις μόνιμο σύντροφο.

Πάρε κατοικίδιο

Η συντροφικότητα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και να περιορίσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Έχουν γίνει αρκετές ερευνητικές μελέτες σχετικά με τα οφέλη της αγκαλιάς και τη μείωση του άγχους, οπότε αν πάντοτε ήθελες κατοικίδιο τώρα ήρθε η ώρα να το αποκτήσεις!

Μαρία Ιωαννάτου

Recent Posts

Παρουσιάστηκε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα πρόληψης Υγείας για 3 καρκίνους και καρδιαγγειακά νοσήματα

Το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Προλαμβάνω», σε ειδική εκδήλωση στο…

2 ημέρες ago

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χώρισαν μετά από 6 χρόνια γάμου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου η είδηση πως η…

2 ημέρες ago

Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για την Τόσκα στο Ηρώδειο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου…

2 ημέρες ago

Dua Lipa: Η εντυπωσιακή Chanel τουαλέτα της που χρειάστηκε 1.000 ώρες να φτιαχτεί

Στην κορυφή των πιο επιδραστικών καλλιτεχνών για το 2024 τοποθέτησε το περιοδικό ΤΙΜΕ τη Dua…

2 ημέρες ago

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται φρέσκα ζυμαρικά με σπανάκι και κάσιους (φωτογραφία)

Φρέσκα ζυμαρικά ιταλικής προέλευσης, που μπορεί να περιέχουν αραχίδες, ανακαλεί ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με την…

2 ημέρες ago

CITRUS: Ανακαλύψτε όλα τα αρώματα της Χίου!

Η CITRUS ανακοινώνει με υπερηφάνεια το λανσάρισμα του νέου της ηλεκτρονικού καταστήματος, προσφέροντας στο καταναλωτικό…

2 ημέρες ago