Την περίοδο αυτή που #μενουμε_σπιτι όλοι έχετε παρατηρήσει πως πολλά εστιατόρια έκλεισαν και μπήκαν σε… αναστολή, ενώ σε άλλα γίνεται κανονικός χαμός στα delivery; Στην αρχή και εμείς απογοητεύτηκαμε απίστευτα. Στη συνέχεια το καλοσκεφτήκαμε και το τολμήσαμε. Φτιάξαμε τις δικές μας σπιτικές πίτες και σας πληροφορούμε πως ήταν πιο νόστιμες από αυτές που παραγγέλναμε!
Τι θα χρειαστείτε:
Αν έχετε κάποιο είδος γκριλιέρας προτιμήστε το, αλλιώς βάλτε το κρέας στο φούρνο στη θέση γκριλ. Μην ξεχάσετε να βάλετε λαδάκι και ρίγανη…
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
2-4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
2 κ.σ. Ξύδι
6 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 μεγάλο αγγούρι (σφιχτό χωρίς σπόρους-τριμμένο με τη φλούδα του)
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο και λίγο φρέσκο δυόσμο (ή ένα από τα δύο)
λίγο αλάτι
Πλένουμε το αγγούρι, το στεγνώνουμε και το τρίβουμε με τη φλούδα του. Το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε κατά βούληση, ανακατεύουμε να πάει παντού το αλάτι και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαραθεί. Το στύβουμε καλά με τα χέρια να φύγουν όλα τα περιττά υγρά και το βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλι. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι επιπλέον. Δοκιμάζουμε την οξύτητα της γεύσης και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα ξύδι. Τέλος, προσθέτουμε το ή τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και παγώνουμε στο ψυγείο.
Σε όσους δεν αρέσει το σκόρδο, μπορούν να φτιάξουν μία ελαφριά σως με γιαούρτι, μουστάρδα, λάδι, αλάτι
Μπορείτε να φτιάξετε και την κλασική μαγιονέζα- κέτσαπ.
Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…
Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…
Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…
Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την…
Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…
Αποτελεί μία από τις παραστάσεις που έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το κοινό και για αυτό…