Ας το παραδεχτούμε! Κανείς δεν είναι τέλειος κι αν ακόμα ακολουθείς κατά γράμμα τις συνταγές που σου προτείνουμε, σίγουρα πέφτεις σε λάθη στην κουζίνα σου. Μερικά μάλιστα τα κάνεις απλώς από συνήθεια…
Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, ορισμένες από τις πιο κακές συνήθειες στην κουζίνα, τις οποίες έχουμε – φυσικά – και εμείς και σου τις παρουσιάζουμε.
Για ποια από όλες είσαι περισσότερο ένοχη;
- Δεν μετράς σωστά τα υλικά για τη συνταγή: Και ιδιαίτερα για το γλυκό. Ναι, η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι επιστήμες και, όπως θα θυμάσαι από το σχολείο, οι μετρήσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές. Οπότε δεν είναι το ίδιο να μετράς τα γραμμάρια με κούπες… Η ακρίβεια είναι η καλύτερη λύση!
- Χρησιμοποιείς παλιά τηγάνια: Και πόσο κακό κάνεις στην υγεία σου να ήξερες! Όταν ένα φθαρμένο και πολυχρησιμοποιημένο τηγάνι έρχεται σε επαφή με υψηλές θερμοκρασίες τότε αέρια και επικίνδυνα για την υγεία υγρά εκρίνονται και μάντεψε σε τίνος το φαγητό μεταφέρονται!
- Αποθηκεύεις το φαγητό βιαστικά: Και τοποθετείς στο ψυγείο πράγματα που δεν είναι απαραίτητο να πάνε εκεί. Κάθε τρόφιμο έχει τις δικές του ανάγκες και πρέπει να το φροντίζουμε με ανάλογο τρόπο για να το διατηρούμε φρέσκο και πιο νόστιμο για περισσότερο…
- Πετάς λάδια και λίπη στο νεροχύτη: Και μετά τα βρίσκεις στο νερό σου! Πολύ κλισέ, αλλά το λάδι δεν διαλύεται στο νερό και αυτό προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στο περιβάλλον. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο οι σωληνώσεις του σπιτιού με τον καιρό μπλοκάρουν και το πρόβλημα μπορεί να γίνει τεράστιο!
- Κρατάς για πολύ καιρό το ίδιο σφουγγάρι: Θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που άλλαξες σφουγγάρι; Ούτε και εγώ και αυτό είναι κάτι πολύ κακό! Το σφουγγάρι είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο στο σπίτι μας και το προτιμότερο είναι να το αλλάζουμε κάθε δυο με τρεις εβδομάδες!
- Πλένεις τα πάντα στο πλυντήριο πιάτων: Αναμφίβολα είναι μια συσκευή που σου λύνει τα χέρια. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που δεν πρέπει να πλένεις σε αυτό. Αν θες οι κατσαρόλες και οι ξύλινες κουτάλες σου να μείνουν άθικτες για περισσότερο καλύτερα να τις πλένεις στο χέρι με το σφουγγαράκι που άλλαξες παραπάνω…
- Δοκιμάζεις φαγητό από τις κουτάλες: Και ποια δεν το έχει κάνει; Κι όμως όλοι οι ειδικοί συστήνουν να το σταματήσουμε. Όπως φυσικά πρέπει να αποφεύγουμε το βήχα όταν ετοιμάζουμε το φαγητό ή να πιάνουμε τα πάντα με χέρια χωρίς γάντια. Αντιλαμβάνεστε τους λόγους έτσι; Μικρόβια παντού…
- Δεν ακονίζεις τα μαχαίρια: Όταν το μαχαίρι σου δεν είναι αρκετά κοφτερό σε παιδεύει περισσότερο και μπορεί και να κοπείς ευκολότερα, επειδή δεν υπολογίζεις τη δύναμή σου σωστά!
- Παραγεμίζεις κατσαρόλες: Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα; Δε νομίζω! Αν θες το φαγητό σου να πετύχει και σε όψη και σε γεύση, τότε προσπάθησε να μην γεμίζεις την κατσαρόλα σου πολύ! Άφησε το φαγητό να αναπνεύσει και να μαγειρευτεί σωστά. Δοκίμασέ το και την επόμενη φορά τα μακαρόνια σου δεν θα είναι κολλημένα…
- Χρησιμοποιείς την ίδια επιφάνεια κοπής για καιρό: Ένα αντικείμενο το οποίο χρησιμοποιούμε κατά κόρον στην κουζίνα μας χωρίς να καθαρίζουμε σωστά. Μικρόβια και μύκητες μένουν πάνω της, ενώ πολλά από αυτά αποθηκεύονται και στις χαρακιές που προκαλούνται από τα μαχαίρια μας, οπότε και το καθάρισμα δεν βοηθά πολύ. Είναι προτιμότερο να έχετε μια για κάθε είδος τροφίμου, άλλη για το κρέας και άλλη για τα λαχανικά…
Διατηρήστε την υγιεινή της κουζίνας σας με αυτά τα 3 απλά μυστικά!
Τρεις φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές του ψυγείο σας!
Φύλαξε αυτά τα προϊόντα ομορφιάς στο ψυγείο σου και δεν θα χάσεις!
Σχετικά Άρθρα
Google News