Ο Σουηδός «σούπερ σταρ» του στίβου πέτυχε το ρεκόρ μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, προκαλώντας ενθουσιασμό στις εξέδρες. Με το άλμα αυτό βελτίωσε κατά ένα εκατοστό το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ των 6,30 μ., το οποίο επίσης του ανήκε.
Ο Ντουπλάντις έχει πλέον καθιερωθεί ως ο κορυφαίος επικοντιστής της εποχής του, σπάζοντας διαρκώς τα δικά του ρεκόρ και ανεβάζοντας ακόμη ψηλότερα τον πήχη στο αγώνισμα. Από το 2020 και μετά έχει καταρρίψει πολλές φορές το παγκόσμιο ρεκόρ, συνήθως βελτιώνοντάς το κατά ένα εκατοστό κάθε φορά, μια στρατηγική που έχει γίνει πλέον… σήμα κατατεθέν του.
Κοσμοϊατρική: Αρωγός στην πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας
Το νέο άλμα στα 6,31 μ. επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την κυριαρχία του στον παγκόσμιο στίβο, ενώ θεωρείται από πολλούς θέμα χρόνου να επιχειρήσει ακόμη μεγαλύτερα ύψη στο μέλλον.
Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος κατέλαβε την έβδομη θέση, περνώντας τα 5,80 μέτρα.
Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρη προσπάθεια, ωστόσο στη συνέχεια βρήκε τον ρυθμό του και πέρασε με σχετική άνεση τα 5,80 μ. Στη συνέχεια επέλεξε να μην επιχειρήσει άλμα στα 5,90 μέτρα, αποφασίζοντας να δοκιμάσει απευθείας στο ύψος των 6,00 μέτρων.
Παρά τις καλές προσπάθειές του, ο πήχης δεν έμεινε στη θέση του, καθώς και οι τρεις προσπάθειες στα 6,00 μ. ήταν άκυρες, με τον πήχη να πέφτει κυρίως κατά την κάθοδο.
Παρότι δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα έξι μέτρα, η παρουσία του Καραλή σε έναν αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου θεωρείται σημαντική για τη συνέχεια της σεζόν, καθώς ο Έλληνας επικοντιστής συνεχίζει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του αγωνίσματος στην Ευρώπη.
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Το συμπλήρωμα διατροφής που συμβάλλει στη μείωση του χρόνου έλευσης του ύπνου
Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες της επίθεσης που δέχθηκε ένας 66χρονος μαζί με το μικρόσωμο σκυλάκι…
Ο δημοφιλής ηθοποιός μιλάει για το μεγάλο ματς της Ισπανίας με την Αργεντινή και…
Μεγάλο μποτιλιάρισμα επικρατεί αυτήν τη στιγμή στο σημείο- του ατυχήματος, στο ύψος της στάσης Μετρό…
Η Γερμανίδα influencer Λάουρα Βικτόρια Χάρτιγκ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 30 ετών,…
Η Άνδρος αποτελεί σταθερά τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό της Ελένης Μενεγάκη, η οποία περνά εκεί…
Η μυϊκή ποιότητα στον κορμό φαίνεται πως μπορεί να αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη για την…