Συνεντεύξεις

Η κόρη της Τζένης Βάνου μιλά στο Infowoman.gr για την κακοποίηση της μητέρας της από τον πατέρα της

Μια μεγάλη συναυλία για την πιο εμβληματική φωνή του ελληνικού ρεπερτορίου, την Τζένη Βάνου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο,  Η συναυλία είναι μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Γυναικείου Συλλόγου «Ελπίδα Μάνας», ο οποίος στηρίζει ενεργά κακοποιημένες γυναίκες, μονογονεϊκές οικογένειες και ευπαθείς ομάδες γυναικών, τόσο υλικά όσο και ηθικά και ψυχολογικά, με συνεπή παρουσία τα τελευταία 4 χρόνια, υποστηρίζοντας σταθερά τουλάχιστον 120 οικογένειες.

Φέτος, έχει την ιδιαίτερη τιμή να διοργανώσει αυτήν τη μεγάλη συναυλία προς τιμήν της αξέχαστης Τζένης Βάνου στο Ηρώδειο, με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες. Εξάλλου, η σπουδαία Ελληνίδα τραγουδίστρια που σημάδεψε με τις ερμηνείες της μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού τραγουδιού, υπήρξε και η ίδια θύμα κακοποίησης μέσα στον γάμο της, από τον σύζυγό της.

Το Infowoman.gr ενόψει της αυριανής μεγάλης συναυλίας, μίλησε με την κόρη της Τζένης Βάνου, Αθηνά Ρηγοπούλου, η οποία μάς εξομολογήθηκε άγνωστες πτυχές της ζωής της μητέρας της. Μας μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της, για τις δυσκολίες που πέρασε στη ζωή της, για το πώς ήταν η Τζένη Βάνου ως μητέρα, αλλά και πόσο εύκολο είναι για την ίδια να κάνει καριέρα στο τραγούδι όταν είσαι η κόρη της Βάνου.

Ήταν πολύ δυναμική και σίγουρα δε θα καθόταν σε μια σχέση κακοποιητική για πολύ καιρό

Η συναυλία-αφιέρωμα στην Τζένη Βάνου, το ερχόμενο Σάββατο στο Ηρώδειο, έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες. Είναι γνωστό, ότι η μητέρα σας υπήρξε θύμα κακοποίησης στα χέρια του πατέρα σας. Είναι αυτός ο λόγος που αποφασίσατε η συναυλία να έχει αυτό το προφίλ; Πιστεύετε, ότι θα ήταν και επιθυμία της μητέρας σας να εκπληρωθεί αυτός ο σκοπός;

Βασικά έγινε ανάποδα. Ο σύλλογος επέλεξε τη μητέρα μου ίσως λόγω της σχέσης της με την κακοποίηση, αλλά σίγουρα και επειδή η πρόεδρος του συλλόγου θαύμαζε πολύ τη μητέρα μου. Δεχτήκαμε με χαρά και πιστεύω και η μητέρα μου θα είχε συμφωνήσει.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έξαρση περιστατικών ενδοοικογενεικής βίας. Τα καλά νέα είναι, ότι πολλά από αυτά πλέον γίνονται γνωστά, ενώ οι γυναίκες έχουν περισσότερες ευκαιρίες να βοηθηθούν. Η μητέρα σας είχε τότε κάποια στήριξη;

Ναι, είχε τη στήριξη της οικογένειάς της αλλά ήταν και η ίδια πολύ δυναμική και σίγουρα δε θα καθόταν σε μια σχέση κακοποιητική για πολύ καιρό. Όταν άρχισαν τα δύσκολα έφυγε.

Είχε δύσκολα παιδικά χρόνια… ένιωθε ότι την είχαν εγκαταλείψει

Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να κάνει καριέρα, ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει μόνη της δύο παιδιά; Ποιο πιστεύετε, ότι ήταν το μυστικό της μητέρας σας;

Η εσωτερική της δύναμη. Η μητέρα μου είχε πολύ έντονη προσωπικότητα και ήταν πάντα αρχηγός στις σχέσεις της. Νομίζω η κυριότερη δυσκολία που είχε ήταν στον οικονομικό τομέα και αυτό κυρίως όταν ήμασταν έφηβοι.

Τι χαρακτήρας ήταν η Τζένη Βάνου; Διαβάζουμε ότι είχε δύσκολη ζωή. Αληθεύει;

Ναι, είχε δύσκολα παιδικά χρόνια γιατί μετά το χωρισμό των γονιών της έμεινε με τον πατέρα της και της έλειπε η μαμά της. Επίσης ένιωθε ότι την είχαν εγκαταλείψει. Ήταν πολύ ευαίσθητη, ρομαντική, έξυπνη, αρκετά εγωίστρια και κλειστή ως προς τα συναισθήματά της, αλλά κυρίως ήταν ένας άνθρωπος που τα έκανε όλα με πάθος. Αγαπούσε πολύ τον κινηματογράφο και φυσικά τη μουσική.

Δεν ήταν η παραδοσιακή μαμά που σε ξυπνάει και σε πάει σχολείο και έλειπε σχεδόν κάθε βράδυ

Η Τζένη Βάνου πώς ήταν ως μαμά; Τι έχετε να θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια μαζί της; Νιώθατε, ότι έχετε μια μαμά-σταρ ή στο σπίτι άλλαζε ρόλο;

Ήταν και τα δύο. Σαφώς η δουλειά την έκλεβε από εμάς πολλές ώρες. Δεν ήταν η παραδοσιακή μαμά που σε ξυπνάει και σε πάει σχολείο και έλειπε σχεδόν κάθε βράδυ. Προσπαθούσε πολύ όμως να είναι μαζί μας όλες τις υπόλοιπες ώρες, σε σημείο που αργότερα στην εφηβεία ήταν αρκετά αυστηρή και μας ήθελε συνέχεια στο σπίτι. Ήταν αυστηρή και δίκαιη και δεν ανακατευόταν ποτέ στους τσακωμούς που είχα με τον αδελφό μου, γιατί ήθελε να τα βρίσκουμε μόνοι μας κι έτσι να δενόμαστε πιο πολύ. Επίσης ήταν απίθανη μαγείρισσα και νοικοκυρά. Αγαπούσε πολύ το σπίτι.

Στη συναυλία θα συμμετέχετε ερμηνευτικά εσείς και ο αδερφός σας. Πόσο εύκολο είναι να κάνεις καριέρα στο τραγούδι, όταν είσαι το παιδί της Τζένης Βάνου; Σας έχει φοβίσει η σύγκριση μαζί της; Ποια είναι τα επαγγελματικά σας όνειρα;

Καθόλου εύκολο, γι’αυτό και δε χρησιμοποίησα ποτέ τη λέξη ‘καριέρα’. Πάντα τραγουδούσα γιατί μου άρεσε και επειδή δουλεύω και ως δασκάλα, είχα πάντα την πολυτέλεια να διαλέγω τους χώρους που τραγουδάω. Δε με φόβισε ποτέ η σύγκριση μαζί της, αντιθέτως πιστεύω πως ακόμα και το 10% να έχω κληρονομήσει από τη φωνή της, πάλι καλή θα είμαι. Η Τζένη Βάνου ήταν μοναδική, ήταν ένα φαινόμενο και δεν μπορεί κανείς να συγκριθεί μαζί της.

Διαβάστε επίσης

Τζένη Βάνου: Μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία-αφιέρωμα στην εμβληματική φωνή του ελληνικού τραγουδιού, στο Ηρώδειο

Αγγελική Aριάδνη Βούλγαρη: “Η ΑΓΑΠΗ βρίσκεται μόνο στο παρόν”

Σίσσυ Μιχαλοπούλου: Η εικαστικός και σχεδιάστρια μόδας εξηγεί στο Infowoman.gr πώς μπορεί να φορεθεί η Τέχνη!

infowoman team

Recent Posts

Τι έρχεται τον Απρίλιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων

Ένα πλούσιο πρόγραμμα τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους προτείνει για τον Απρίλιο το Μουσείο Μαρία Κάλλας του…

8 λεπτά ago

Γνωρίζετε τι είναι η “ακμή γυμναστηρίου;”

Υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες δεν θέλουν να βγουν ούτε μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς…

17 λεπτά ago

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

10 ώρες ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

15 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

16 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

16 ώρες ago