Το προφητικό όνειρο του παππού του Κυπριανού που χάθηκε στα Τέμπη

το-προφητικό-όνειρο-του-παππού-του-κυπ

Ο Κυπριανός ήταν ένα από τα παιδιά, τα όμορφα πλάσματα που χάθηκαν από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Η καταγωγή του από την Κύπρο και ο πατέρας του ιερέας. Ένας ιερέας που έχει συγκλονίζει Ελλάδα και Κύπρο με την τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή στάση του απέναντι στην προσωπική του τραγωδία και απώλεια.

Τι είπε, όμως ο πατέρας Χριστόδουλος και μας έχει συγκλονίσει; Ο πατέρας του Κυπριανού, παπάς ο ίδιος, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1 με διαφορετικό τρόπο για το αδικοχαμένο του παιδί, ενώ αποκάλυψε ότι ο δικός του πατέρας, επίσης παπάς, είδε προφητικό όνειρο που προετοίμασε την οικογένεια για την απώλεια του παιδιού.

«Ο βίαιος θάνατος είναι πολύ δύσκολο πράγμα για αυτούς που μένουν πίσω. Ερχόταν από την Ελλάδα και η αρραβωνιαστικιά του. Περίμεναν να κάνουν τον βυζαντινό γάμο τους στις 27 Αυγούστου. Όταν είδα την έκρηξη ήξερα ότι ο μικρός είχε κόψει εισιτήριο στα πρώτα βαγόνια. Μέσα μου πληροφορήθηκα στην καρδιά μου ότι πέθανε ο Κυπριανός», ανέφερε ο πατέρας Χριστόδουλος.

«Ηταν ολόκληρος…»

«Συνεχώς άκουγα περί καμμένων σωμάτων. Οι πληροφορίες που είχα ήταν ότι ναι, κάτι υπάρχει αλλά θα είναι από τη μέση και πάνω ή τέλος πάντων όλα τα τα τραγικά. Αγωνιούσα τουλάχιστον να πιάσω το σώμα του παιδιού μου, να το θάψω, δεν μου το έδιναν. Είναι ιερό το σώμα του ανθρώπου. Εγώ δεν πίστεψα καμία στιγμή ότι το σώμα του κάηκε ή εξαϋλώθηκε. Μου έλεγαν τα αντίθετα», πρόσθεσε.

«Λέω όμως “δώστε μου ό,τι έχει απομείνει να μπορέσω να το θάψω, να του αποδώσω την τιμή”. Όταν έφτασα και πήραμε το σώμα του από το νοσοκομείο και σταματήσαμε κάπου να το δω και είδα ότι είναι ολόκληρος, είναι ακέραιος. Ο Κυπριανός χτυπημένος, με μώλωπες αλλά ήταν ολόκληρος. Ούτε καμένος ήταν που μου έλεγαν ούτε η μορφή του είχε αλλοιωθεί. Το σώμα του το έφερα στο σπίτι μου. Κάτσαμε με την παπαδιά και τα παιδιά και πλύναμε την κάθε του πληγή. Όλο το σώμα. Δεν το πίστευαν ούτε αυτοί ότι είναι ακέραιος ο Κυπριανός. », συνέχισε ο πατέρας Χριστόδουλος.

Το όνειρο του παππού του

«Μπορεί να είναι σκληρές οι εικόνες και εμείς οφείλουμε τον κεκλιμένον μας (εννοεί τον νεκρό), όχι να τον πακετάρουμε. Πακέτα δεν πρέπει να παίρνουμε στη ζωή. Ο πατέρας μου είναι ιερέας, εξομολογούσε τη Χριστίνα από πολύ μικρή, την αγαπούσε σαν κόρη του. Όταν έμαθε ότι θα παντρευτούν με τον Κυπριανό, χάρηκε από τη μια αλλά σε μία φάση φώναξε τον Κυπριανό και του είπε: “Θα παντρευτείς, χαίρομαι. Αλλά θα σου πω κάτι. Είδα ότι την ώρα που ο παπάς στεφάνωνε τη Χριστίνα, γύρισε μετά να στεφανώσει τον Κυπριανό και δεν τον έβρισκε, είχε φύγει από το Μυστήριο”. Μου το είπε ο μικρός και ήταν προβληματισμένος. “Καλά άσε τον παππού” του είπα αλλά εγώ ξέρω ότι δεν λέει ποτέ τέτοια πράγματα ο παππούς. Μας προετοίμασε κατά κάποιον τρόπο ο παππούλης μας», κατέληξε ο τραγικός πατέρας.

Διαβαστε επίσης

Maestro: Η πρώτη φωτογραφία από τη συνάντηση των πρωταγωνιστών πριν τα γυρίσματα

1.000.000 Έλληνες εμφανίζουν προβλήματα με τους νεφρούς – Στα αρχικά στάδια, τα συμπτώματα της ΧΝΝ δεν γίνονται αντιληπτά́

Σχετικά Άρθρα
Η Γιολάντα έχασε στα Τέμπη τις δύο κολλητές της: “Να φύγουν από τα αξιώματά τους και να μην ξανάρθουν!”
Η Γιολάντα έχασε στα Τέμπη τις δύο κολλητές της: “Να φύγουν από τα αξιώματά τους και να μην ξανάρθουν!”
Μαρία Ιωαννίδου: Άβολες αποκαλύψεις για τη Ναταλία Γερμανού - «Πέρασα καρκίνο και δεν ήρθε ούτε απ’ έξω»
Μαρία Ιωαννίδου: Άβολες αποκαλύψεις για τη Ναταλία Γερμανού – «Πέρασα καρκίνο και δεν ήρθε ούτε απ’ έξω»
Τέμπη: "Κάθε μέρα κι άλλος ψυχολόγος στο τηλέφωνο - Δεν κοιμάμαι χώρις χάπια" -Ακόμα βασανίζονται οι επιζώντες
Τέμπη: “Κάθε μέρα κι άλλος ψυχολόγος στο τηλέφωνο – Δεν κοιμάμαι χώρις χάπια” -Ακόμα βασανίζονται οι επιζώντες
Ο δισεκατομμυριούχος Πόρσε χωρίζει τη σύζυγό του επειδή έχει άνοια
Ο δισεκατομμυριούχος Πόρσε χωρίζει τη σύζυγό του επειδή έχει άνοια
Οι ανατριχιαστικές αναζητήσεις στο Google του οδοντιάτρου που κατηγορείται για τη δολοφονία της γυναίκας του
Οι ανατριχιαστικές αναζητήσεις στο Google του οδοντιάτρου που κατηγορείται για τη δολοφονία της γυναίκας του
Γεωργία Καλτσή: Η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του ΑΝΤ1 μιλάει για το σοκαριστικό τροχαίο που άλλαξε τη ζωή της
Γεωργία Καλτσή: Η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του ΑΝΤ1 μιλάει για το σοκαριστικό τροχαίο που άλλαξε τη ζωή της

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του