@pixabay
Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι ως τέλος Μαρτίου -μόνο από την Pfizer– θα λάβουμε 1.265.550 δόσεις.
Διαβάστε επίσης: Η σημερινή γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων- Οι 12 κόκκινες περιοχές της Ελλάδας
– Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα σημερινά κρούσματα (21/12)
Αντιστοίχως, η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε ότι «τα εμβόλια σώζουν ζωές», για να σημειώσει ότι παρασκευάστηκαν με μεγάλη ταχύτητα για τρεις λόγους: Την εξέλιξη της βιοτεχνολογίας, τη συνεργασία ερευνητικών κέντρων και την πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση.
Ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση που παρουσιάζει δυσκολίες», για να προσθέσει ότι «είναι δεδομένο ότι θα προκύψουν δυσκολίες». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Θεμιστοκλέους απέκλεισε κάθε πρόβλημα σχετικά με την στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, καθώς -όπως είπε- υπάρχει σχετική πρόβλεψη.
Υπενθυμίζεται ότι εμβολιασμός στην Ελλάδα ξεκινάει στις 27 Δεκεμβρίου σε πέντε νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Αναφέρθηκε δε στα βήματα τα οποία περιλαμβάνει η «Επιχείρηση Ελευθερία». «Έρχονται τα εμβόλια στην Ελλάδα, θα αποθηκευτούν σε ειδικούς χώρους» ανέφερε και τόνισε πως η κυβέρνηση εξασφάλισε 5 τέτοιους χώρους. Σε αυτούς τους χώρους υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα ψυγεία στα οποία θα αποθηκεύονται τα εμβόλιο ενώ το ίδιο ισχύει και για τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τις διανομές των εμβολίων.
-Στις 26 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μικρή παρτίδα 9,750 δόσεων
-Στις 27 Δεκεμβρίου θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε νοσοκομεία αναφορά
-Στις 28 Δεκεμβρίου θα γίνει η διανομή τους στα νοσοκομεία
-Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα, 83850 δόσεων
-Έως τέλος Ιανουαρίου περιμένουμε 429,000 δόσεις και έως τέλος Φλεβάρη 333,350 δόσεις
«Είναι εμφανές ότι όσο περισσότερες εταιρείες παίρνουν έγκριση τόσο θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί» είπε ο κ. Θεμιστοκέλους και τόνισε πως μόνο από την Pfizer, πάντως, τόνισε πως ως τον Μάρτιο περιμένουμε 1.265.550 δόσεις.
Τον ισχυρισμό ότι όλα έγιναν μέσα στο σπίτι που νοίκιαζε από την 45χρονη Σταυρούλα Λεβεντάκη…
Η εισαγγελέας σκιαγραφεί το προφίλ της Ειρήνης Μουρτζούκου, προβάλλοντας μέσα από αυτό ένα άτομο που…
Τα τελευταία χρόνια η φαρμακευτική κάνναβη έχει βρεθεί στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος, καθώς ολοένα…
H Allwyn ως Experience Sponsor μετατρέπει το GKA Kite World Cup σε ένα από τα πιο "hot" events της σεζόν,…
Μια συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε η Φανή Χαλκιά στην εκπομπή «Μαμά-δες». Απόσπασμα της συνέντευξης προβλήθηκε το…
Ο διεθνής γκολκίπερ μιλά για το Παγκόσμιο Κύπελλο και παίρνει άριστα σε κουίζ γνώσεων! Από…