Ποιους θα καλέσετε σε βοήθεια σε περίπτωση προβλήματος υγείας λόγω παγετού

ποιους-θα-καλέσετε-σε-βοήθεια-σε-περίπ

Οι θυελώδεις χιονοπτώσεις σε όλη τη διάρκεια της χτεσινής μέρας δημιούργησαν προβλήματα όχι μόνο στις οδικές αρτηρίες, αλλά και στην πρόσβαση των ασθενών σε ιατρεία και νοσοκομεία. Οι ενημερώσεις από τα νοσοκομεία έκαναν λόγο για νοσηλευτικό προσωπικό που αναγκάστηκε να παραμείνει πολλές ώρες παραπάνω από τη βάρδιά του στα νοσοκομεία αφού ήταν δύσκολο να έρθουν συνάδελφοί τους για αλλαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλά νοσοκομεία, το υγειονομικό προσωπικό αναγκάστηκε να κοιμηθεί μέσα στο νοσοκομείο προκειμένου σήμερα να είναι στις θέσεις τους οι νοσηλευτές και οι γιατροί.

Η χθεσινή μέρα ήταν μια από τις πιο δύσκολες που έχουν ζήσει οι κάτοικοι της Αττικής. Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι άνθρωποι στην Αττική Οδό, στη Μεσογείων, στην Κατεχάκη, άνθρωποι με προβλήματα υγείας, που επέστρεφαν από νοσοκομεία ή που έπρεπε να λάβουν φαρμακευτική αγωγή. 70 περίπου οχήματα ΕΚΑΒ,σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους όπου δέχτηκαν κλήσεις, αν και δεν ήταν εύκολο να προσεγγίσουν κάθε φορά.

Σε αρκετές περιπτώσεις, όπως ανέφερε ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γ. Μαθιόπουλος, δέχτηκαν τη βοήθεια της Πυροσβεστικής προκειμένου να μπορέσουν να φτάσουν πολίτες σε νοσοκομεία.

Πώς θα καλέσετε σε βοήθεια

Τις βραδινές ώρες χθες μετά από συνεδρίαση στο υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε μεταφορά του προσωπικού στα νοσοκομεία από κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και η ομαλή πρόσβαση των ασθενοφόρων. Βανάκια των νοσοκομείων και της πολιτικής προστασίας θα μεταφέρουν τους υγειονομικούς. Το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται στα νοσοκομεία που εφημερεύουν, δηλαδή το Νίκαιας, που δεν έχει πρόβλημα μέχρι στιγμής, και το ΚΑΤ που θα δοθεί μάχη να μείνουν οι δρόμοι ανοικτοί. Τα ασθενοφόρα κινούνται κανονικά με μεγάλες όμως καθυστερήσεις λόγω των ακινητοποιημενων αυτοκινήτων. Οι δρόμοι είναι παγωμένοι και ένα μεγάλο πρόβλημα υπάρχει σε νεφροπαθείς, αλλά και σε ανθρώπους που ήδη έχουν επιχειρήσει να βγουν από το σπίτι με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να υπάρχουν κλήσεις στο ΕΚΑΒ (κλήση σε 166) για κατάγματα. Στην όλη προσπάθεια εκτός από τα ΕΚΑΒ συμμετέχει με τις δυνάμεις του και το Χαμόγελο του Παιδιού. Για τους πολίτες με συμπτώματα COVID, είναι σε ισχύ η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό.

Προς εξυπηρέτηση των πολιτών τα νοσοκομεία που εφημερεύουν σήμερα και αύριο στην Αττική είναι τα ακόλουθα:

Σήμερα εφημερεύουν:

08.00 με 14.30

– Κωνσταντοπούλειο

– Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς

– 417 ΝΙΜΤΣ

14.30 με 22.00

– ΚΑΤ

14.30 με 08.00 (επόμενη ημέρα)

– Αλεξάνδρα

– Λαϊκό

– ΕΛΠΙΣ

08.00 με 08.00 (επόμενης)

– Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Η συνεισφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την κακοκαιρία “Ελπίς” και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις μέρες, ανέλαβε εκτάκτως από χθες, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, με πρωτοβουλία του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού και μέσω της υπηρεσίας του “Βοήθεια στο Σπίτι”, τις παντός είδους αναγκαίες μετακινήσεις ηλικιωμένων, ατόμων με κινητικά προβλήματα αλλά και μοναχικών πολίτων εντός της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Ε.Ε.Σ. είναι να βρίσκεται στο πλευρό πολιτών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, εξυπηρετώντας την ασφαλή μετάβασή τους σε δομές υγείας αλλά και σε όλες τις απαραίτητες μετακινήσεις τους.

Η μεταφορά των πολιτών θα γίνεται με οχήματα του Ε.Ε.Σ., τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της υγείας από τον COVID-19.

Οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και αδυνατούν να μετακινηθούν, μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Υποδοχής Κοινωνικών Αιτημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: 210 36 42 319 και 210 36 09 825. Η πρωτοβουλία αυτή θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της κακοκαιρίας, με στόχο την εξυπηρέτηση όσων περισσότερων συνάνθρωπων μας έχουν ανάγκη.

Διαβάστε επίσης

Η άλλη πλευρά της κακοκαιρίας: Υπέροχες εικόνες από το χιονισμένο κέντρο της Αθήνας!

Προβλήματα στα νοσοκομεία με τις βάρδιες προσωπικού λόγω χιονιά- Εγκλωβισμένοι γιατροί και νοσηλευτές

Νέο σοκ με πάνω από 100 θανάτους – Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Σχετικά Άρθρα
Δείτε τι θα ανακοινωθεί σε λίγο για τη χρήση της μάσκας - Πού θα τη φοράμε και το καλοκαίρι και σε ποια μέρη θα την πετάξουμε
Δείτε τι θα ανακοινωθεί σε λίγο για τη χρήση της μάσκας – Πού θα τη φοράμε και το καλοκαίρι και σε ποια μέρη θα την πετάξουμε
Η Επιτροπή σήμερα αποφασίζει για τη μάσκα σε ΜΜΜ, σχολεία, καταστήματα, νοσοκομεία
Η Επιτροπή σήμερα αποφασίζει για τη μάσκα σε ΜΜΜ, σχολεία, καταστήματα, νοσοκομεία
«40 χρόνια ΣΦΕΕ»: Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία!
«40 χρόνια ΣΦΕΕ»: Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία!
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Διαγνωστική και Επεμβατική Υστεροσκόπηση
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Διαγνωστική και Επεμβατική Υστεροσκόπηση
Έχεις αυξημένη πίεση; Αυτές οι συμβουλές σε ενδιαφέρουν
Έχεις αυξημένη πίεση; Αυτές οι συμβουλές σε ενδιαφέρουν
Αυτή είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου και απειλεί πολλούς νέους
Αυτή είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου και απειλεί πολλούς νέους

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του