Ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει για τις εξετάσεις – Δείτε πού μπορείτε να τις κάνετε δωρεάν

ο-εοπυυ-δεν-πληρώνει-για-τις-εξετάσεις

Στον «αέρα» βρίσκεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που, λόγω των κινητοποιήσεων των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων, είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους την ασφαλιστική τιμή που αναγράφεται στο παραπεμπτικό και απαλλάσσονται από το 15% συμμετοχής στο κόστος, ενώ με την απόδειξη που θα λαμβάνουν καλούνται διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Ξανθός: Δεν θα αποζημιώσουμε τις εξετάσεις που θα γίνουν στα ιδιωτικά κέντρα

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ δε θα αποζημιώσει τις εξετάσεις που θα κάνουν οι πάσχοντες στον ιδιωτικό τομέα, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται με καμία διαδικασία στον Οργανισμό.  Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν σε ανάλογες κινητοποιήσεις είχε εκδοθεί ειδική υπουργική απόφαση ώστε να δοθούν τα χρήματα στους ασφαλισμένους.

%ce%bf-%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%85%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%820

Δωρεάν εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στον δημόσιο τομέα δηλαδή στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα πολυϊατρεία.

Όμως οι ουρές αναμονής είναι πάντοτε εβδομάδων και αυτό υπό κανονικές συνθήκες. Έτσι εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στα εξωτερικά ιατρεία των δημοσίων Νοσοκομείων και στα Κέντρα Υγείας, καθώς μόνο εκεί οι ασφαλισμένοι μπορούν να κάνουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις. Την κατάσταση αυτή προέβλεψε ο υπουργός Υγείας και για αυτό το λόγο ανακοίνωσε ότι θα διευκολύνει τις διαδικασίες των επισκέψεων στις δημόσιες μονάδες ώστε οι ασθενείς να κάνουν δωρεάν τις εξετάσεις τους ακόμη και στα απογευματινά ιατρεία.

Συνοπτικά, εάν κάποιος ασθενής χρειάζεται να υποβληθεί σε διαγνωστικές εξετάσεις μπορεί να απευθυνθεί χωρίς επιπλέον χρεώσεις:

  • στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων όλης της χώρας, χωρίς ραντεβού, πρωί και απόγευμα
  • στα Κέντρα Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου χωρίς ραντεβού
  • στις ιδιωτικές κλινικές που πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις
  • σε ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα που δεν συμμετέχουν στην απεργία

Παράταση μίας εβδομάδας στα παραπεμπτικά που λήγουν

Σε παράταση μιας εβδομάδας των παραπεμπτικών που λήγουν θα προχωρήσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Την ίδια στιγμή, όσοι έχουν ήδη παραπεμπτικά για ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, δεν θα χρειαστεί να εκδώσουν καινούργια, για να κάνουν τις εξετάσεις τους στις δημόσιες δομές. Θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με τα παραπεμπτικά που ήδη έχουν.

Σχετικά Άρθρα
Έκρηξη κρουσμάτων της Όμικρον σε Αφρική (38 φορές πάνω σε μία εβδομάδα) και η αγωνία στα ύψη
Έκρηξη κρουσμάτων της Όμικρον σε Αφρική (38 φορές πάνω σε μία εβδομάδα) και η αγωνία στα ύψη
Εξ' αποστάσεως διερμηνεία για κωφούς και βαρήκοους πολίτες από τον Δήμο Αθηναίων
Εξ’ αποστάσεως διερμηνεία για κωφούς και βαρήκοους πολίτες από τον Δήμο Αθηναίων
Affidea: Προτεραιότητα στις «ευαίσθητες» κοινωνικά ομάδες πληθυσμού - Εξυπηρέτηση στη Νοηματική κι ενημερώσεις με τη γραφή Μπράιγ
Affidea: Προτεραιότητα στις «ευαίσθητες» κοινωνικά ομάδες πληθυσμού – Εξυπηρέτηση στη Νοηματική κι ενημερώσεις με τη γραφή Μπράιγ
Τι είναι η δυσφαγία και πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις διαταραχές κατάποσης
Τι είναι η δυσφαγία και πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις διαταραχές κατάποσης
Νέα εποχή για το Κέντρο Μαστού της Κλινικής ΛΗΤΩ
Νέα εποχή για το Κέντρο Μαστού της Κλινικής ΛΗΤΩ
Healthcare Accelerator: Ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην Ιατρική Εκπαίδευση
Healthcare Accelerator: Ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην Ιατρική Εκπαίδευση

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του