Ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει για τις εξετάσεις – Δείτε πού μπορείτε να τις κάνετε δωρεάν

ο-εοπυυ-δεν-πληρώνει-για-τις-εξετάσεις

Στον «αέρα» βρίσκεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που, λόγω των κινητοποιήσεων των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων, είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους την ασφαλιστική τιμή που αναγράφεται στο παραπεμπτικό και απαλλάσσονται από το 15% συμμετοχής στο κόστος, ενώ με την απόδειξη που θα λαμβάνουν καλούνται διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Ξανθός: Δεν θα αποζημιώσουμε τις εξετάσεις που θα γίνουν στα ιδιωτικά κέντρα

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ δε θα αποζημιώσει τις εξετάσεις που θα κάνουν οι πάσχοντες στον ιδιωτικό τομέα, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται με καμία διαδικασία στον Οργανισμό.  Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν σε ανάλογες κινητοποιήσεις είχε εκδοθεί ειδική υπουργική απόφαση ώστε να δοθούν τα χρήματα στους ασφαλισμένους.

%ce%bf-%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%85%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%820

Δωρεάν εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στον δημόσιο τομέα δηλαδή στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα πολυϊατρεία.

Όμως οι ουρές αναμονής είναι πάντοτε εβδομάδων και αυτό υπό κανονικές συνθήκες. Έτσι εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στα εξωτερικά ιατρεία των δημοσίων Νοσοκομείων και στα Κέντρα Υγείας, καθώς μόνο εκεί οι ασφαλισμένοι μπορούν να κάνουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις. Την κατάσταση αυτή προέβλεψε ο υπουργός Υγείας και για αυτό το λόγο ανακοίνωσε ότι θα διευκολύνει τις διαδικασίες των επισκέψεων στις δημόσιες μονάδες ώστε οι ασθενείς να κάνουν δωρεάν τις εξετάσεις τους ακόμη και στα απογευματινά ιατρεία.

Συνοπτικά, εάν κάποιος ασθενής χρειάζεται να υποβληθεί σε διαγνωστικές εξετάσεις μπορεί να απευθυνθεί χωρίς επιπλέον χρεώσεις:

  • στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων όλης της χώρας, χωρίς ραντεβού, πρωί και απόγευμα
  • στα Κέντρα Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου χωρίς ραντεβού
  • στις ιδιωτικές κλινικές που πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις
  • σε ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα που δεν συμμετέχουν στην απεργία

Παράταση μίας εβδομάδας στα παραπεμπτικά που λήγουν

Σε παράταση μιας εβδομάδας των παραπεμπτικών που λήγουν θα προχωρήσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Την ίδια στιγμή, όσοι έχουν ήδη παραπεμπτικά για ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, δεν θα χρειαστεί να εκδώσουν καινούργια, για να κάνουν τις εξετάσεις τους στις δημόσιες δομές. Θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με τα παραπεμπτικά που ήδη έχουν.

Σχετικά Άρθρα
Σύλληψη με μία σάλπιγγα: Γίνεται;
Σύλληψη με μία σάλπιγγα: Γίνεται;
«Ανάσα Ζωής»: Παρουσίαση της προτεινόμενης Διαδικασίας Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα στην Ελλάδα
«Ανάσα Ζωής»: Παρουσίαση της προτεινόμενης Διαδικασίας Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα στην Ελλάδα
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Η προτεινόμενη διαδικασία Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Η προτεινόμενη διαδικασία Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα
Είναι ο πνευμονικός όζος καρκίνος;
Είναι ο πνευμονικός όζος καρκίνος;
%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b8%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%ce%b5%ce%be%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%860
Μαρία Κορινθίου: Η εξομολόγηση για τη φλεβική ανεπάρκεια που την οδήγησε στο χειρουργείο
Η Bayer Ελλάς στηρίζει την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη
Η Bayer Ελλάς στηρίζει την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του