Η ελληνική φύση μας προσφέρει πολλά και φρέσκα λαχανικά, φρούτα και ζαρζαβατικά. Τα σπαράγγια είναι κάποια από αυτά τα “μαγικά” της προϊόντα! Μπορεί να είναι πράσινα ή άσπρα, ανάλογα με το αν μεγάλωσαν πάνω ή κάτω από το χώμα. Εκείνα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι σφιχτά, φρέσκα, τρυφερά, να έχουν λαμπερό χρώμα και κλειστές άκρες. Σίγουρα να μην είναι μαλακά.
Για να σιγουρευτείτε πως είναι τρυφερά, σπάστε το κοτσάνι κοντά στη βάση. Εάν σπάσει καθαρά, με τραγανό ήχο, χωρίς κλωστές, τότε είναι φρέσκα και τρυφερά. Τα διατηρείτε στο ψυγείο, πλυμένα και στεγνά, τυλιγμένα σε χαρτί και μέσα σε πλαστική σακούλα για 2-3 μέρες.
Αυτή την περίοδο μπορούμε να γευτούμε φρέσκα σπαράγγια, οπότε ας τα συνδυάσουμε με μακαρόνια και κρέμα γάλακτος, φτιάχνοντας μια υγιεινή καρμπονάρα!
1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
6 σπαράγγια φρέσκα πράσινα
1 κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια κρεμα γάλακτος
1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλυτζάνι ηλιέλαιο
200 γραμμάρια μανιτάρια
4 φέτες μπέικον καπνιστο
αλάτι
φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια, και τα ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά. Αφαιρείτε και και κόβετε τα κεφάλια τους και τα κρατάτε κατά μέρος.
Το υπόλοιπο τα κοτσάνια δηλαδή τα ψιλοκόβετε. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το μπέικον ,προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τα βραστά μακαρόνια. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα Γάλακτος και το αλατοπίπερο.
Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.
Το συστατικό που κάνει τα κεφτεδάκια ζουμερά και αφράτα – Δεν πάει ο νους σας ποιο είναι αυτό!
Εσύ πλένεις το ρύζι πριν το μαγειρέψεις; Αν όχι, δες γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τώρα!
Το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Προλαμβάνω», σε ειδική εκδήλωση στο…
Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου η είδηση πως η…
Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου…
Στην κορυφή των πιο επιδραστικών καλλιτεχνών για το 2024 τοποθέτησε το περιοδικό ΤΙΜΕ τη Dua…
Φρέσκα ζυμαρικά ιταλικής προέλευσης, που μπορεί να περιέχουν αραχίδες, ανακαλεί ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με την…
Η CITRUS ανακοινώνει με υπερηφάνεια το λανσάρισμα του νέου της ηλεκτρονικού καταστήματος, προσφέροντας στο καταναλωτικό…