Συνταγές

Σας έχουμε τη συνταγή για την πιο υγιεινή καρμπονάρα με φρέσκα σπαράγγια!

Η ελληνική φύση μας προσφέρει πολλά και φρέσκα λαχανικά, φρούτα και ζαρζαβατικά. Τα σπαράγγια είναι κάποια από αυτά τα “μαγικά” της προϊόντα! Μπορεί να είναι πράσινα ή άσπρα, ανάλογα με το αν μεγάλωσαν πάνω ή κάτω από το χώμα. Εκείνα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι σφιχτά, φρέσκα, τρυφερά, να έχουν λαμπερό χρώμα και κλειστές άκρες. Σίγουρα να μην είναι μαλακά.

Για να σιγουρευτείτε πως είναι τρυφερά, σπάστε το κοτσάνι κοντά στη βάση. Εάν σπάσει καθαρά, με τραγανό ήχο, χωρίς κλωστές, τότε είναι φρέσκα και τρυφερά. Τα διατηρείτε στο ψυγείο, πλυμένα και στεγνά, τυλιγμένα σε χαρτί και μέσα σε πλαστική σακούλα για 2-3 μέρες.

Αυτή την περίοδο μπορούμε να γευτούμε φρέσκα σπαράγγια, οπότε ας τα συνδυάσουμε με μακαρόνια και κρέμα γάλακτος, φτιάχνοντας μια υγιεινή καρμπονάρα!

Υλικά:

1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι

6 σπαράγγια φρέσκα πράσινα

1 κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμένο

200 γραμμάρια κρεμα γάλακτος

1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1/2 φλυτζάνι ηλιέλαιο

200 γραμμάρια μανιτάρια

4  φέτες μπέικον καπνιστο

αλάτι

φρεσκοτριμμενο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια, και τα ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά. Αφαιρείτε και και κόβετε τα κεφάλια τους και τα κρατάτε κατά μέρος.

Το υπόλοιπο τα κοτσάνια δηλαδή τα ψιλοκόβετε. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το μπέικον ,προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τα βραστά μακαρόνια. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα Γάλακτος και το αλατοπίπερο.

Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.

Διαβάστε επίσης

Δεν τρελαίνεσαι κι εσύ για αγκινάρες; Σου βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή με μαραθόριζα και λαχανικά!

Το συστατικό που κάνει τα κεφτεδάκια ζουμερά και αφράτα – Δεν πάει ο νους σας ποιο είναι αυτό!

Εσύ πλένεις το ρύζι πριν το μαγειρέψεις; Αν όχι, δες γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τώρα!

infowoman team

Recent Posts

Παρουσιάστηκε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα πρόληψης Υγείας για 3 καρκίνους και καρδιαγγειακά νοσήματα

Το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Προλαμβάνω», σε ειδική εκδήλωση στο…

2 ημέρες ago

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χώρισαν μετά από 6 χρόνια γάμου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου η είδηση πως η…

2 ημέρες ago

Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για την Τόσκα στο Ηρώδειο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου…

2 ημέρες ago

Dua Lipa: Η εντυπωσιακή Chanel τουαλέτα της που χρειάστηκε 1.000 ώρες να φτιαχτεί

Στην κορυφή των πιο επιδραστικών καλλιτεχνών για το 2024 τοποθέτησε το περιοδικό ΤΙΜΕ τη Dua…

2 ημέρες ago

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται φρέσκα ζυμαρικά με σπανάκι και κάσιους (φωτογραφία)

Φρέσκα ζυμαρικά ιταλικής προέλευσης, που μπορεί να περιέχουν αραχίδες, ανακαλεί ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με την…

2 ημέρες ago

CITRUS: Ανακαλύψτε όλα τα αρώματα της Χίου!

Η CITRUS ανακοινώνει με υπερηφάνεια το λανσάρισμα του νέου της ηλεκτρονικού καταστήματος, προσφέροντας στο καταναλωτικό…

2 ημέρες ago