Τι νοστιμιές θα φτιάξουμε με τα περισσεύματα από το πασχαλινό τραπέζι;

Είναι σίγουρο ότι έχουν περισσέψει πολλά από τα καλούδια του πασχαλινού τραπεζιού. Και προφανώς τα έχετε φυλάξει για να τα καταναλώσετε τις επόμενες μέρες. Και καλά κάνατε.

Τσουρέκια, αυγά, κρέας, μπορούν με τον κατάλληλο τρόπο να γίνουν νέα νόστιμα πιάτα, που θα τα ευχαριστηθείτε όλες τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε τις παρακάτω συνταγές και διαλέξτε εκείνη που σας αρέσει:

%cf%84%ce%b9-%ce%bd%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b9%ce%ad%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%830

Αρνί: Κρεατόπιτα

Υλικά

½ κιλό από το αρνί που περίσσεψε

2 πράσα, κομμένα ροδέλες

5 κρεμμυδάκια φρέσκα

½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι γραβιέρα

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε τα πράσα και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το κρέας, τα ανακατεύουμε 2 με 3 λεπτά και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Απλώνουμε τα φύλλα στο ταψί (2 σαν βάση), γεμίζουμε με το μείγμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα. Βρέχουμε με λίγο νερό τα φύλλα και ψήνουμε για περίπου μία ώρα (μέχρι να ροδίσει).

Αν το κρέας που σας περίσσεψε είναι πολύ μπορείτε να το χωρίσετε σε μερίδες και να το καταψύξετε. Έτσι θα έχετε πάντα εύκολο το κύριο συστατικό της πίτας σας. Επίσης, μπορείτε να φτιάχνετε σάντουιτς για τη δουλειά με βάση το αρνίσιο κρέας ή να το μετατρέψετε σε γύρο, απλώς ψιλοκόβοντάς το σε σχήμα γύρου.

%cf%84%ce%b9-%ce%bd%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b9%ce%ad%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%832

Αυγά: Σαλάτα

Υλικά

6 αυγά

1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα

1 κουταλάκι του γλυκού Dijon μουστάρδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1/2 λεμόνι χυμό

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε μαζί τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα Dijon, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και τα πράσινα κρεμμύδια. Κόψτε τα αυγά σε μεγάλα κομμάτια και ανακατέψτε απαλά με το υπόλοιπο μείγμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

%cf%84%ce%b9-%ce%bd%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b9%ce%ad%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%834

Τσουρέκι: Σάντουιτς με σοκολάτα

Υλικά

12 φέτες από το τσουρέκι (κομμένες ομοιόμορφα)

2 κουταλιές βούτυρο

μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα σοκολάτας

500 γρ. γάλα

¼ κουταλάκι του γλυκού βανίλια

4 κρόκοι αυγών

1 κουταλάκι κορν φλάουρ

350 γρ. σταγόνες σοκολάτας

2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι

60 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα, το λικέρ και τη ζάχαρη. Σιγοβράζετε για λίγο και αποσύρετε από τη φωτιά. Χτυπάτε τα αυγά, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίχνετε και τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε για 10 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε το τσουρέκι με το βούτυρο και ψήνετε για λίγο. Βγάζετε τις φέτες από τον φούρνο και τις αλείφετε με τη μαρμελάδα. Τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη για να φτιάξετε ένα σάντουιτς και τις περιχύνετε με την κρέμα σοκολάτας. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Μπορείτε επίσης να κάνετε το τσουρέκι σας φρυγανιές, απλώς αφαιρώντας την κόρα και ψήνοντάς το σε δυνατό φούρνο μέχρι να ξεραθεί. Με προσοχή να μην σας καεί.

Σχετικά Άρθρα
Ζάχερ Τόρτε: Το κέικ - σήμα κατατεθέν της Βιέννης και η μυστική συνταγή του
Ζάχερ Τόρτε: Το κέικ – σήμα κατατεθέν της Βιέννης και η μυστική συνταγή του
«Βαρβάρα»: Το υπέροχο γλυκό από τη Θράκη για τη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας
«Βαρβάρα»: Το υπέροχο γλυκό από τη Θράκη για τη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας
Η απόλυτη συνταγή για δροσερό και απολαυστικό γιορτινό Punch!
Η απόλυτη συνταγή για δροσερό και απολαυστικό γιορτινό Punch!
Για τους λάτρεις της σοκολάτας! Υγρό Κέικ Σοκολάτας
Για τους λάτρεις της σοκολάτας! Υγρό Κέικ Σοκολάτας
Πανετόνε: Λαχταριστή συνταγή για το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ιταλικό κέικ
Πανετόνε: Λαχταριστή συνταγή για το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ιταλικό κέικ
Χριστουγεννιάτικη τάρτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδι από τον Αντώνη Φώσκολο
Χριστουγεννιάτικη τάρτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδι από τον σεφ Αντώνη Φώσκολο

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του