Πώς να καραμελώσετε τα κρεμμύδια για τέλεια σπιτικά burgers

πώς-να-καραμελώσετε-τα-κρεμμύδια-για-τ

Τα καραμελωμένα κρεμμύδια έχουν την ικανότητα να εξισορροπούν τις αλμυρές και όξινες γεύσεις και να δίνουν τη δική τους γευστική πινελιά σχεδόν σε οποιοδήποτε πιάτο και δη στα burger! Ωστόσο χρειάζεται  μεγάλη προσοχή, καθώς αρκεί μια λάθος κίνηση για να καταστραφεί όλη σας η προσπάθεια.

Η διαδικασία απαιτεί υπομονή και προσοχή αλλά όταν γίνει σωστά, αξίζει τον κόπο!

Δείτε εδώ πώς να φτιάξετε σπιτικά burgers

Πώς να καραμελώσετε κρεμμύδια

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

1. Ξεφλουδίστε και προετοιμάστε

Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια πριν τα κόψετε στη μέση. Στη συνέχεια, αρχίστε να τα κόβετε κατά μήκος σε φέτες ίδιου πάχους. Λάβετε υπόψη ότι ένα πιο λεπτό κομμάτι θα είναι πιο γρήγορο να καραμελωθεί, αλλά πολύ πιο εύκολο να καεί – επομένως προσέξτε να κόψετε όμοια τις φέτες.

2. Ζεστάνετε το τηγάνι

Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο – μια ιδιαίτερα καλή επιλογή δεδομένου ότι η θερμότητα δεν είναι πολύ υψηλή και το βούτυρο είναι νόστιμο – ή οποιοδήποτε λάδι της επιλογής σας.

3. Σοτάρετε και ανακατέψτε

Όταν το βούτυρο ή το λάδι αρχίζει να χρυσίζει, ρίξτε τα κρεμμύδια στο τηγάνι – μια χούφτα κάθε φορά – προσθέτοντας περισσότερες φέτες μόλις αρχίσει να μαλακώνει κάθε τελευταία δόση. Μόλις προστεθούν όλες οι φέτες κρεμμυδιού στο τηγάνι, συνεχίστε να τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ενώ ανακατεύετε συχνά.

4. Ελέγξτε και περιμένετε

Παρακολουθήστε προσεκτικά τα κρεμμύδια – αρκετά εύκολο γιατί εξακολουθείτε να ανακατεύετε αρκετά συχνά – και χαμηλώστε τη φωτιά αμέσως μόλις δείτε (ή μυρίσετε) ότι αρχίζουν να καίγονται. Όσο για τον χρόνο μαγειρέματος, ο ιδανικός είναι περίπου 20 λεπτά, αλλά θα ξέρετε σίγουρα ότι είναι έτοιμα όταν πάρουν μια πλούσια, χρυσή απόχρωση.

5. Προσθέστε τις τελικές πινελιές

Σε αυτό το σημείο, τα κρεμμύδια σας είναι έτοιμα να σερβιριστούν, αλλά μη διστάσετε να συνεχίσετε για άλλα 5 λεπτά να καραμελώνετε για ακόμη πιο γλυκιά γεύση. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να συνεχίσετε για ακόμη περισσότερο, αλλά ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό για να μην κολλήσει το κρεμμύδι στο τηγάνι. Μόλις περάσετε τη γραμμή του τερματισμού, σερβίρετε με ό,τι τραβάει η όρεξή σας!

Σχετικά Άρθρα
Σοκολατένιο κέικ στην κούπα - Θα το φτιάξετε μόλις σε 2 λεπτά!
Σοκολατένιο κέικ στην κούπα – Θα το φτιάξετε μόλις σε 2 λεπτά!
Εύκολο κέικ με μπανάνες - Η συνταγή που κάνει... πέρα το άγχος!
Εύκολο κέικ με μπανάνες – Η συνταγή που κάνει… πέρα το άγχος!
Μπισκότα φυστικοβούτυρου μόνο με 3 υλικά!
Μπισκότα φυστικοβούτυρου μόνο με 3 υλικά – Πανεύκολη συνταγή
Πώς να φτιάξετε εύκολα σπιτική μαρμελάδα ρόδι!
Πώς να φτιάξετε εύκολα σπιτική μαρμελάδα ρόδι!
Μοσχαράκι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών
Μοσχαράκι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών
https://www.infowoman.gr/tag/%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF/
Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες baby και μυρωδικά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του