Ποιο συστατικό βάζει στη φασολάδα ο Άκης Πετρετζίκης για να χυλώνει;

Αγαπημένο ελληνικό πιάτο η φασολάδα, που σήμερα αποκτά όλο και περισσότερους φίλους, αφού ξεπερνώντας τη φάση του “εθνικού πιάτου”, γίνεται πλέον gourmet, πειραγμένη, εναλλακτική και πάνω απ’ όλα παραδοσιακή, και ξαναβρίσκει θέση, με τον ωραιότερο τρόπο, στο τραπέζι μας. Σταθήκαμε λοιπόν στο “απροσδόκητο” υλικό που χρησιμοποιεί ο Ακης Πετρετζίκης στη φασολάδα του για να χυλώνει και να αποκτά αξεπέραστη γεύση.

Την φασολάδα συνηθίζουμε να την κάνουμε άσπρη ή κοκκινιστή, εξαρτάται πώς την προτιμά καθένας, ο Ακης Πετρετζίκης όμως μας δείχνει τον τρόπο να τη φτιάξουμε πιο νόστιμη από ποτέ. Πώς;

Πολύ απλά, βάζοντας ένα κόκκινο μήλο στην φασολάδα του για να δέσει καλύτερα η σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα. To μήλο έχει πηκτίνη και αντί να βάλεις κορν φλάουρ και αλεύρι για να δέσει η φασολάδα σου, προτίμησε αυτό το φρούτο που θα βγάλει και την γλυκύτητα στο φαγητό σου.

Σοφία Κωστάρα

Recent Posts

«Σίγησε» η φωνή των Socrates, Αντώνης Τουρκογιώργης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών θρυλικός ροκάς των Socrates Αντώνης Τουρκογιώργης. Ο Αντώνης…

3 ώρες ago

Παντρεύεται ο Γιάννης Παπαμιχαήλ – Η αναγγελία του γάμου του

Ο μονάκριβος γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ και η…

1 ημέρα ago

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Έφυγε από τη ζωή η Άννα Παναγιωτοπούλου

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε ο θάνατος της Άννας Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών. Την…

1 ημέρα ago

Μεγάλο Σάββατο: Εντυπωσιακά έθιμα και παραδόσεις ανά την Ελλάδα

Σε κλίμα κατάνυξης, οι πιστοί σε όλη τη χώρα γιορτάζουν Μεγάλο Σάββατο, την ταφή του…

1 ημέρα ago

H πρώτη Ανάσταση γίνεται νωρίς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου

Η Ανάσταση του Χριστού εορτάζεται από την Εκκλησία από την στιγμή της καταβάσεώς Του στον…

2 ημέρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Γιατί νηστεύουμε το λάδι και όχι τις ελιές;

Ένα από τα ερωτήματα, που συχνά τίθενται από πολύ κόσμο, είναι γιατί κατά τη διάρκεια…

2 ημέρες ago