Μια συνταγή για σήμερα εύκολη και πολύ γρήγορη! Χορταστική, νόστιμη, αλλά και πικάντικη. Γι αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό υπεύθυνη είναι η harissa, μια σάλτσα που μας έρχεται από βορειοαφρικάνινες χώρες και κυρίως την Τυνησία!
Περιέχει μπαχαρικά και τσίλι, ενώ το όνομά της προέρχεται από την αραβική λέξη harasa, που σημαίνει χτυπώ κάτι για να το κάνω πολτό. Ουσιαστικά μοιάζει με τις σάλτσες πέστο και πέρα από το τσίλι μπορεί να έχει καυτερή πιπεριά, σκόρδο, κόλιαντρο και πολλά άλλα!
Δοκιμάστε τη σήμερα σε μια πολύ δυναμωτική σαλάτα!
Υλικά:
3 μεγάλα καρότα καθαρισμένα
400 γρ. ρεβύθια βρασμένα
1 κούπα φρέσκος μαϊντανός, χοντροκομμένος
Για τη σως:
3 κουταλιές harissa
1 κουταλιά λευκό ξύδι
Χυμός και ξύδι από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι κύμινο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση: Τρίψτε τα καρότα στον τρίφτη και ανακατατέψτε τα με τα ρεβύθια και τον μαϊντανό σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη σάλτα harissa με το λάδι (αν χρησιμοποιήσετε) και σταδιακά προσθέστε το λεμόνι και το ξύδι. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε το ξύσμα και το κύμινο, ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε.
Προσθέστε τη σως στο μείγμα με τα καρότα και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου και διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 3 ημέρες!
Μεσογειακή σαλάτα με μυρωδικά και σως από λεμόνι. Plus: Ξέρατε ότι η μέντα καταπολεμά το μπούκωμα;
Μελιτζάνες με ρεβύθια. Plus: Να καθαρίζω την μελιτζάνα μου;
Δυναμωτικές φακές με σπανάκι. Plus: Γιατί να φάω καρότο;
Google News