Οι πρώτες ζέστες έχουν πιάσει για τα καλά και εμείς θέλουμε κάτι δροσερό για να τονωθούμε και να νιώσουμε καλύτερα.
Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να δοκιμάσουμε ένα παγωτό σοκολάτα με αβοκάντο;
Η συνταγή είναι από τις αγαπημένες μας και είμαστε σίγουροι ότι θα τη λατρέψετε και εσείς μόλις το γευτείτε!
Υλικά:
- 2 πολύ ώριμα και μαλακά αβοκάντο κομμένα σε κομμάτια
- 2 ώριμες μπανάνες
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 160 γρ. μέλι
- 60 γρ. κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.Τις βάζουμε μέσα οριζόντια να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες στρώσεις χρειαστεί. Κλείνουμε με μεμβράνη το ταψάκι και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες. Μολις είναι έτοιμες τις χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
Παίρνουμε με μία σπάτουλα το μείγμα από τα τοιχώματα που δεν έχει χτυπηθεί. Μόλις γίνουν μικρά κομματάκια τότε προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα επανασφραγιζόμενο δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες. Καλό είναι πρίν σερβίρουμε να το αφήσουμε εκτός κατάψυξης για 15 λεπτά να μαλακώσει.
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News