Ομελέτα φούρνου με τυρί cheddar και πιπεριές

ομελέτα-φούρνου-με-τυρί-cheddar-και-πιπεριές

Αγαπάτε τη γεύση και τα οφέλη που έχουν τα αυγά για την υγεία, αλλά δεν αντέχετε να στέκεστε πάνω από το μάτι της κουζίνας μέχρι να τηγανιστεί η ομελέτα σας; Η σημερινή συνταγή είναι ένας εύκολος και θρεπτικός τρόπος να μαγειρέψετε τα αυγά σας είτε για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα! Αυτή η ομελέτα φούρνου είναι γεμάτη με λαχανικά και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η συγκεκριμένη εκδοχή ομελέτας μπορεί να γίνει ακόμα πιο ελαφριά, παραλείποντας μερικούς από τους κρόκους των αυγών και προσθέτοντας επιπλέον ασπράδια στη θέση τους. Κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά!

Συνολικός χρόνος: 60′  |  Προετοιμασία: 15′  |  Ψήσιμο: 45′  |  Μερίδες: 9

Υλικά:

8 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

½ κουτ. του γλυκού αλάτι

200 γρ. ζαμπόν σε κύβους

½ φλιτζάνι τυρί cheddar σε κύβους

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το ζαμπόν, το τυρί cheddar, το κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Ρίξτε το μείγμα των αυγών μέσα σε ένα μεγάλο πυρέξ και ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Σχετικά Άρθρα
Υπέροχο ψωμί τυριού, ιδανικό για να συνοδεύσει τις σαλάτες σας ή σνακ
Υπέροχο ψωμί τυριού, ιδανικό για ορεκτικό ή να συνοδεύσει τις σαλάτες σας
Μπουκίτσες κοτόπουλου στον φούρνο με θυμάρι
Μπουκίτσες κοτόπουλου στον φούρνο με θυμάρι
Πέντε μυστικά της κουζίνας που θα ευχόσουν να γνώριζες νωρίτερα
Πέντε μυστικά της κουζίνας που θα ευχόσουν να γνώριζες νωρίτερα
Αυτό είναι το υλικό που θα απογειώσει τον κιμά σου για τα μακαρόνια!
Αυτό είναι το υλικό που θα απογειώσει τον κιμά σου για τα μακαρόνια!
Εύκολο κέικ καρότου με γλάσο - Το απόλυτο συνοδευτικό για τον καφέ μας
Εύκολο κέικ καρότου με γλάσο – Το απόλυτο συνοδευτικό για τον καφέ μας
Σήμερα φτιάχνουμε λεμονάτη σούπα ρεβίθια!
Σήμερα φτιάχνουμε λεμονάτη σούπα ρεβίθια!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του