Αυτές τις μέρες που ο κοροναϊός καραδοκεί, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να διατηρήσουμε τονωμένο το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Σε αυτό φυσικά πρωταρχικό ρόλο παίζει η διατροφή που ακολουθούμε.
Σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε ένα εύκολο, γρήγορο και εξαιρετικά δυναμωτικό πιάτο. Αυτή η ομελέτα που θα σας δείξουμε παρακάτω αποτελεί διατροφικό «όπλο» χάρη στις γλυκοπατάτες που περιέχει.
Οι γλυκοπατάτες παρέχουν στον οργανισμό μια γερή δόση β- καροτενίου, το οποίο μετατρέπεται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για να είναι υγιές το δέρμα μας, η «πρώτη γραμμή άμυνας» του οργανισμού απέναντι στα μικρόβια.
Υλικά (για 4 άτομα)
5 αβγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα τριμμένη
80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
250 γρ. γλυκοπατάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
1/2 ποτήρι γάλα
λάδι-αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τις κομμένες γλυκοπατάτες. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε. Τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Στο μεταξύ χτυπάμε τα αβγά με σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ. Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι, προσθέτουμε το baking powder και το γάλα και χτυπάμε καλά. Βάζουμε και το κρεμμύδι, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπίπερο. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα και τις γλυκοπατάτες.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και περιχύνουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180°C στον ήδη ζεστό φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να δέσει η ομελέτα.
Google News