Νηστίσιμο κέικ λεμονιού με γλάσο ζάχαρης, χωρίς μίξερ

Συνταγή για ένα ζουμερό και πεντανόστιμο κέικ λεμονιού που καλύπτεται με γλάσο από ζάχαρη.

Το κέικ αυτό είναι νηστίσιμο και σίγουρα η γεύση του θα σας ξετρελάνει.

Νηστίσιμο κέικ λεμονιού με γλάσο ζάχαρης, χωρίς μίξερ

Υλικά

200 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού, μετρημένος αφού τον σουρώσουμε

ξύσμα από 3 λεμόνια

200 ml ελαιόλαδο (ή μείγμα μισό μισό με καλής ποιότητας ηλιέλαιο)

260 γρ. ζάχαρη άχνη

325 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

40 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη (ή έτοιμη σκόνη αμυγδάλου)

λίγο λάδι + λίγο αλεύρι για το σκεύος

Για το γλάσο ζάχαρης

230 γρ. ζάχαρη άχνη

40 ml νερό

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το κέικ λεμονιού με γλάσο ζάχαρης (χωρίς μίξερ), ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C, με αέρα.

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, ρίχνοντας και στα τοιχώματα. Το τινάζουμε ανάποδα για να φύγει η περίσσεια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (ή το μείγμα λαδιών) και ανακατεύουμε ξανά.

Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, τη σκόνη αμυγδάλου και το ξύσμα και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές, ημίρρευστο μείγμα.

Το αδειάζουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά ή μέχρι η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του να βγει καθαρή, διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από το ταψί.

Γλάσο ζάχαρης

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το σύρμα τα δύο υλικά, μέχρι να γίνει ένα λείο, ημίρρευστο και κάπως κολλώδες μείγμα.

Όταν το κέικ έχει κρυώσει εντελώς, το περιχύνουμε με το γλάσο, αφήνοντας να τρέξει και στα πλαϊνά του.

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για σουπιές στιφάδο – Το τέλειο νηστίσιμο πιάτο

Vegan νηστίσιμο κέικ χωρίς ζάχαρη – Αφράτο, με λίγα υλικά

Σχετικά Άρθρα
%ce%b7-%ce%b1%cf%85%ce%b8%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%af%cf%84%cf%83%ce%b1-%ce%b10
Η αυθεντική συνταγή για μαγειρίτσα – Αυγολέμονο, με μάραθο
%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%86%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%ac-%cf%84%cf%83%ce%bf0
Τα πιο εύκολα και αφράτα πασχαλινά τσουρέκια χωρίς ζύμωμα και μίξερ – Τα μυστικά
vegan-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%af%cf%84%cf%83%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%8c%ce%bc%cf%89%cf%82-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%cf%840
Vegan μαγειρίτσα; Και όμως γίνεται – Δείτε την πανεύκολη και πρωτότυπη συνταγή
%ce%b7-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%ae-%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%cf%840
Η πιο δροσερή σαλάτα για το πασχαλινό τραπέζι – Με αυγά και λάδι άνηθου
%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ad%ce%ba%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%820
Το απόλυτο πασχαλινό τσουρέκι με ίνες – Πολύ αφράτο και αρωματικό
%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%bc%ce%b5-%ce%be%ce%b5%cf%81%ce%ac-%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%870
Νηστίσιμο κέικ με ξερά φρούτα και μπαχαρικά – Χωρίς ζάχαρη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του