Ξεκινάμε δυναμικά το σαββατοκύριακο με ένα σοκολατένιο κέικ που «παντρεύει» με μοναδικό τρόπο το σουφλέ σοκολάτας με το κέικ της μαμάς. Για έξτρα γεύση προσθέτουμε και φουντούκια!
Ξέρετε ότι είναι ένας καρπός με πολύ μεγάλη θρεπτική αξία; Είναι πολύ πλούσιος σε λιπαρά και κυρίως σε «καλά» μονοακόρεστα, τα οποία βοηθούν στη μείωση της «κακής» και της ολικής χοληστερόλης, συμβάλλοντας στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (σε μικρά κομμάτια)
8 αυγά
ελάχιστο αλάτι
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. φουντούκια τριμμένα
4 κ.σ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200℃. Τοποθετούμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε και μόλις λιώσουν, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Τρίβουμε τα φουντούκια και ξεχωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι και μόλις αφρατέψουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν πηχτή μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους.
Κατεβάζουμε από το μίξερ, ρίχνουμε τα φουντούκια, το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε μικρά ατομικά φορμάκια και να ψήσετε για 8 λεπτά.
Google News