Τα κέικ μας αρέσουν πολύ! Ειδικά όταν πρόκειται για συνταγές που περιλαμβάνουν τη σοκολάτα στα βασικά συστατικά τους. Γι’ αυτό σήμερα βρήκαμε για εσάς μια συνταγή για κέικ σοκολάτας που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Εμφανισιακά θυμίζει πολύ τον αγαπημένο σε όλους κορμό αλλά με μερικές παραλλαγές.
Υλικά:
165γρ. Nutella
250γρ. τυρί μασκαρπόνε
160ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. σκόνη κακάο
300γρ. αφράτα μπισκότα (της επιλογής σας)
Εκτέλεση:
Βήμα 1ο: Βάλτε τη Nutella, το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και το κακάο σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά με σύρμα μαγειρικής μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 2ο: Απλώστε ένα λεπτό στρώμα από το μείγμα κατά μήκος μιας ορθογώνιας πιατέλας.
Βήμα 3ο: Αλείψτε τη μία πλευρά κάθε μπισκότου με το μείγμα της Nutella που έχει περισσέψει. Ξεκινώντας από τη μία άκρη, τοποθετήστε ένα μπισκότο πάνω στο μείγμα. Έπειτα, καλύψτε το με ένα άλλο μπισκότο και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα για να δημιουργήσετε έναν σοκολατένιο κορμό.
Βήμα 4ο: Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα στο πάνω μέρος και στο πλάι του κορμού. Τυλίξτε τον χαλαρά με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 8 ώρες ή για μια νύχτα μέχρι να παγώσει καλά.
Βήμα 5: Κόψτε το κέικ διαγωνίως σε φέτες για να το σερβίρετε. Διακοσμήστε προαιρετικά με κομμάτια λευκής και μαύρης σοκολάτας.
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News