Αρωματική και πεντανόστιμη παραδοσιακή σαλάτα για το πασχαλινό τραπέζι.
Ο συνδυασμός από το μαρούλι, τα μυρωδικά, τα αυγά και το συριανό τυρί και το καταπράσινο λάδι άνηθου την κάνουν ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα αλλά και ένα τέλειο συνοδευτικό για το γιορτινό ή το κυριακάτικο τραπέζι.
Τη συνταγή για τη δροσερή σαλάτα μας δίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Η πιο δροσερή σαλάτα για το πασχαλινό τραπέζι
Υλικά
Για τη σαλάτα
250 γρ. παραδοσιακή σαλάτα Φρεσκούλης (1 συσκευασία)
1/2 φλ. αγκινάρες λαδιού
2 αυγά
Λίγες φλούδες συριανό τυρί Σαν Μιχάλη
Λιγα φύλλα άνηθο για το σερβίρισμα
Λίγο ξύσμα λεμονιού για το τελείωμα
Dressing
1/4 φλ. λάδι άνηθου ή απλό ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι, χυμό
Αλάτι
Πιπέρι
Για το πράσινο λάδι άνηθου
50 γρ. άνηθου
150 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε δύο αυγά για περίπου 4-5 λεπτά, να μην σφίξουν πολύ. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση ή σε τέσσερα κομμάτια.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε την παραδοσιακή σαλάτα που έχει μέσα: μαρούλι ρομάνο, κρεμμύδι φρέσκο και άνηθο.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες λαδιού πάνω στη σαλάτα.
Κόβουμε και προσθέτουμε φλούδες από συριανό τυρί ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει.
Προσθέτουμε τα αυγά.
Περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ.
Για το τελείωμα προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και λίγα φύλλα άνηθου για το σερβίρισμα.
Google News