Αγαπάμε τα brownies σε κάθε εκδοχή τους και συνεχώς αναζητάμε νέους τρόπους για να τα απολαμβάνουμε. Όμως, πρόσφατα ανακαλύψαμε μία συνταγή λίγο διαφορετική από τις καθιερωμένες. Ο Άκης Πετρετζίκης κάνει τη διαφορά με ένα υλικό-έκπληξη που δεν φαντάζεστε!
Τα κολοκυθάκια κάνουν τη διαφορά σε αυτή τη συνταγή, αφού βοηθούν τα brownies να διατηρούνται υγρά και να μη στεγνώνουν. Είναι υγιεινά και πεντανόστιμα, ιδανικά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Για τα brownies:
300 γρ. τριμμένα κολοκυθάκια στραγγισμένα
200 γρ. καστανή ζάχαρη
350 γρ. σάλτσα μήλου
2 αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
70 γρ. βρώμη
100 γρ. κακάο σε σκόνη
2 κ.γ. σόδα
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα
αλάτι
150 γρ. δάκρυα σοκολάτας
Για την επικάλυψη:
200 γρ. φυστικοβούτυρο
200 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα:
50 γρ. δάκρυα σοκολάτας
ινδοκάρυδο
Για τα brownies:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα 20×30 εκ. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τη ζάχαρη, τη σάλτσα μήλου, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα 150 γρ. δάκρυα σοκολάτας και τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά. Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 20-30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πάνω σε σχάρα.
Για την επικάλυψη:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το φυστικοβούτυρο με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 3-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Απλώνουμε το μείγμα με το φυστικοβούτυρο, πασπαλίζουμε με τα δάκρυα σοκολάτας, το ινδοκάρυδο και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Πηγή: akispetretzikis.com
Απεβίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ηλικία 88 ετών Το πρωί της Δευτέρας, 21 Απριλίου 2025,…
Ας δούμε αν είναι ασφαλές να φάμε κάτι που έπεσε στο πάτωμα και αν ο…
Πέρασε με κλειστή μπάρα και συγκρούστηκε με τον προαστιακό – «Δεν θυμάμαι τίποτα» Σε σοβαρό…
Αν δεν είστε λάτρης της παραδοσιακής μαγειρίτσας ή του κρέατος γενικότερα, σας προτείνουμε ένα πιάτο…
Ο χρόνος για την Κυριακή του Πάσχα μετρά αντίστροφα. Και μπορεί και φέτος να μη…
Η Ανάσταση του Χριστού εορτάζεται από την Εκκλησία από την στιγμή της καταβάσεώς Του στον…