Αυτό το γλυκό δεν περιέχει ζάχαρη και είναι γεμάτο αμύγδαλο.
Πρόκειται για το biancomangiare, το οποίο είναι παραδοσιακό σικελιάνικο γλυκό που οι ντόπιοι λατρεύουν και ετοιμάζεται σε 5 λεπτά.
Για να φτιάξεις το γλυκό θα χρειαστείς φυτικό ρόφημα αμυγδάλου, υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής σου και άμυλο καλαμποκιού (corn flour). Μερικές φλούδες λεμονιού και ένα στικ κανέλας θα κάνουν ακόμα πιο αρωματικό το γλυκό σου.
Ένα υπέροχο, ιταλικό, παραδοσιακό γλυκό που ετοιμάζεται σε 5 λεπτά. Τη συνταγή βρήκαμε από τη food blogger mrssoupe.
Υλικά
500 ml γάλα αμυγδάλου
100 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης
50 γρ. corn flour
1/4 κ.γ. αλάτι
2-3 φλούδες από λεμόνι
1 στικ κανέλας
μερικά ψιλοκομμένα αμύγδαλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ξεκίνα ρίχνοντας σε κατσαρολάκι το υποκατάστατο ζάχαρης, το corn flour, το αλάτι και 4 κ.σ. από το γάλα αμυγδάλου.
Ανακάτεψε σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά πρόσθεσε και το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου.
Ρίξε μέσα και τις φλούδες λεμονιού και το στικ κανέλας.
Μόλις πάρει βράση, βγάλε τις φλούδες και το στικ κανέλας και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να πήξει το γλυκό σου. Αυτό θα γίνει πολύ γρήγορα.
Βγάλε στην άκρη και γέμισε μπολάκια.
Βαλ’ τα στο ψυγείο για 1 ώρα και έπειτα απόλαυσε το σικελιάνικο γλυκό σου με λίγο τριμμένο αμύγδαλο από πάνω.
Φθινοπωρινή σάλτσα ζυμαρικών με 5 κρυμμένα λαχανικά
Τα πιο εύκολα και αφράτα muffins μήλου με κανέλα
Απεβίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ηλικία 88 ετών Το πρωί της Δευτέρας, 21 Απριλίου 2025,…
Ας δούμε αν είναι ασφαλές να φάμε κάτι που έπεσε στο πάτωμα και αν ο…
Πέρασε με κλειστή μπάρα και συγκρούστηκε με τον προαστιακό – «Δεν θυμάμαι τίποτα» Σε σοβαρό…
Αν δεν είστε λάτρης της παραδοσιακής μαγειρίτσας ή του κρέατος γενικότερα, σας προτείνουμε ένα πιάτο…
Ο χρόνος για την Κυριακή του Πάσχα μετρά αντίστροφα. Και μπορεί και φέτος να μη…
Η Ανάσταση του Χριστού εορτάζεται από την Εκκλησία από την στιγμή της καταβάσεώς Του στον…