Ναι ξέρουμε, έχουμε υποσχεθεί στον εαυτό μας πως θα κάνουμε διατροφή μετά τις κραιπάλες των γιορτών και θα απέχουμε από τα γλυκά. Αλλά ποια μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό σπιτικό κέικ; Ειδικά, με τον καφέ είναι το τέλειο συνοδευτικό.
Το μενού, λοιπόν, σήμερα έχει κέικ. Και συγκεκριμένα κέικ λεμονιού με καρύδα για μία πιο ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά
4 αυγά
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
½ φλιτζανάκι κονιάκ
½ φλιτζανάκι λεμόνι
1 βανίλια
1 baking powder
ινδική καρύδα (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Χτυπάτε πρώτα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, με λίγη από τη ζάχαρη. Μετά ρίχνετε τους κρόκους. Προσθέτετε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
Προσθέτετε σιγά- σιγά και εναλλάξ, το κονιάκ και το λεμόνι, με το αλεύρι, που μέσα του έχετε βάλει τη βανίλια και το baking powder. Και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ψήνετε σε πυρέξ, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 30. Αφού το κόψετε μέσα στο ταψί, έπειτα το σιροπιάζετε. Προσθέτετε πάνω την ινδική καρύδα και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης
Μπανανοκέικ με γλάσο καραμέλας, το απόλυτο γλυκό!
Συνταγές για 5 ζεστά ροφήματα – Ιδανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Χειμωνιάτικη και θρεπτική βελουτέ παντζαριού με πορτοκάλι και τζίντζερ
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News