Ένα λαχταριστό κέικ μήλου με κομμάτια από την αγαπημένη μας κλασική κουβερτούρα, που λιώνουν στο ψήσιμο.
Αυτό το κέικ φτιάχνεται πανεύκολα και σίγουρα θα σας ξετρελάνει!
Κέικ μήλου με σοκολάτα
Υλικά
(Για μία φόρμα bundt 2,4 λίτρων)
110 μλ ηλιέλαιο
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
140 γρ γιαούρτι 5% λιπαρά
250 γρ ζάχαρη καστανή
250 γρ αλεύρι μαλακό
2 κτγ μπέικιν πάουντερ
½ κτγ μαγειρική σόδα
¼ κτγ αλάτι
2 μεσαία μήλα μεσαίου μεγέθους, σε κύβους
150 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ, σε κύβους
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τα αυγά, το γιαούρτι και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ στον κάδο του μίξερ σταδιακά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, ώσπου τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Τέλος, διπλώνουμε μέσα στο μείγμα τα μήλα και τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε ώσπου να καλυφθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε φόρμα την οποία έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 40-50’.
Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει στεγνή, έχει ψηθεί.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού το αναποδογυρίσουμε και το ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε το κέικ με άχνη και σερβίρουμε.
Φυλάμε το κέικ που περίσσεψε μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 3-4 μέρες.
Διαβάστε επίσης:
Αγαπημένη και παραδοσιακή κοτόπιτα, σαν της γιαγιάς – Πολύ εύκολη
Vegan κέικ μανταρίνι-σοκολάτα με γλάσο, χωρίς μίξερ
Google News