Τέλεια κοτόπιτα παραδοσιακή, σαν της γιαγιάς.
Τη συνταγή για αυτή την πανεύκολη και πολύ γευστική κοτόπιτα, βρήκαμε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Αγαπημένη και παραδοσιακή κοτόπιτα, σαν της γιαγιάς – Πολύ εύκολη
Υλικά
1 κοτόπουλο χωριάτικο
1 κιλό κρεμμύδια
300 γραμ. κεφαλοτύρι
1 φλ. ρύζι Καρολίνα
5 αυγά
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
αλάτι
πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
5 φύλλα φτιαγμένα στο χέρι ή έτοιμα χωριάτικα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια χαραγμένα σταυρωτά και καλύπτουμε με νερό.
Βράζουμε για 30 λεπτά.
Αφού βράσει, αφήνουμε λίγο να κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
Στο μεταξύ, στο ζουμί του κοτόπουλου προσθέτουμε το ρύζι, λίγο αλάτι και πιπέρι, και βράζουμε για 5΄-6΄ μέχρι να σκάσει το ρύζι.
Σε αυτό το στάδιο τα κρεμμύδια έχουν αρχίσει να λιώνουν μέσα στο ζωμό.
Προσθέτουμε μέσα το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το σιμιγδάλι ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Ρίχνουμε μέσα το κεφαλοτύρι και το λάδι.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε.
Για το ταψί
Ανοίγουμε τα τρία χειροποίητα φύλλα ή χρησιμοποιούμε 3 έτοιμα χωριάτικα φύλλα.
Τα στρώνουμε στο ταψί, αλείφοντάς τα ένα ένα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, στρώνουμε τη γέμιση με το κουτάλι.
Γυρίζουμε τις άκρες των φύλων πάνω στη πίτα.
Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, αλείφοντάς τα με λάδι.
Ψήνουμε την κοτόπιτα στους 180 °C στις αντιστάσεις στη κάτω σχάρα για μία ώρα.
Διαβάστε επίσης:
Αυτά τα 4 φρούτα θα σας βοηθήσουν να κάψετε πιο γρήγορα λίπος
Vegan κέικ μανταρίνι-σοκολάτα με γλάσο, χωρίς μίξερ
Google News