Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Τζίνα Παναγιώτου
shareyourstory-τζίνα-παναγιώτου

#shareyourstory: Τζίνα Παναγιώτου

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Τζίνα Παναγιώτου μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Το προσωπικό μου “love story” με τη ναυτιλία, προέκυψε εντελώς τυχαία.

Tο 2014 είχα μια πρόταση να αναλάβω το νομικό τμήμα μιας πλοιοκτήτριας εταιρεία. Ήταν έρωτας με τη πρώτη ματιά. Αδιαμφισβήτητα, υπήρχαν και προκλήσεις, καθότι ήταν ένας νέος χώρος για μένα, που προερχόμουν από τη μάχιμη δικηγορία. Ήμουν μόλις 26 ετών και βρέθηκα σε έναν από τους πιο ανδροκρατούμενους χώρους, όπου έπρεπε να ανταπεξέλθω και να αποδείξω γιατί ήμουν εκεί.

Έκτοτε, έχω καταφέρει να εδραιωθώ στον χώρο και είμαι ιδιαίτερα περήφανη που κατάφερα να δημιουργήσω μια πλατφόρμα για τους νέους στον χώρο αυτό, μέσω της εκπομπής μου “It’s ALL about Shipping,” η οποία φιλοξενεί προσωπικότητες από το χώρο της ναυτιλίας που μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους. Ιδιαίτερη στιγμή για εμένα ήταν η απονομή του πρώτου Young Leader Award, το οποίο μου απονεμήθηκε ως αναγνώριση της συμβολής μου στη ενδυνάμωση των νέων στη ναυτιλία και γενικότερα για τη ενεργή δράση που είχα, σε ΜΚΟ όπως η WISTA Κύπρου που στηρίζει της γυναίκες στη ναυτιλία, όπου διατέλεσα διοικητικό μέλος του συμβουλίου και σύμβουλος επικοινωνίας για 5 χρόνια.

Στα μελλοντικά σχέδια μου είναι να λανσάρω επίσημα το νέο δημιούργημα μου, το Oceans Arena, ένα καινοτόμο πολυ-εργαλείο, που συνδυάζει υπηρεσίες branding και νομικής υποστήριξης σε παγκόσμια βάση, εστιάζοντας σε εξειδικευμένους τομείς του ναυτιλιακού κλάδου. Έχοντας πλέον υπηρετήσει ρόλους τόσο σε εμπορικές και επιβατικές πλοιοκτήτριες εταιρίες και ως επικεφαλής του ναυτικού τμήματος διεθνούς δικηγορικού γραφείου ένιωσα τη ανάγκη να δημιουργήσω ένα νομικό δίκτυο το οποίο θα εξυπηρετεί τον ναυτιλιακό χώρο πολύ πιο πρακτικά, οικονομικά και αποτελεσματικά. Περαιτέρω, έχοντας διαπιστώσει προσωπικά τη αξία που δίνει η σωστή στρατηγική branding είτε σε ΜΚΟ, εταιρειών και ακόμα προσωπικά στο χώρο αυτό, το Oceans Arena παρέχει πρακτικές συμβουλές για μια επιτυχές πορεία στο χώρο αυτό.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

«Τι άλλο θες να πετύχεις δηλαδή;» Η στάση αυτή και η εσωτερική επεξεργασία που χρειάζεται για να αποκτήσεις ανοσία σε αυτό, ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα.

Το ακούς αυτό και το λαμβάνεις τόσο συχνά που αρχίζει να πιστεύεις πως ίσως κάνεις λάθος εσύ. Θέλει πολύ ψυχική δύναμη να αποδεχτείς τη διαπίστωση πως κάποια άτομα, ακόμα και αν έχουν καταξιωθεί στο χώρο, δε δίνουν στους νέους και ιδιαίτερα στις γυναίκες τις κατάλληλες ευκαιρίες και τα εφόδια για να πετύχουν στο χώρο και αντιθέτως προσπαθούν να πτοήσουν το ηθικό τους. Πιστεύω πως δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να το ξεπεράσεις αυτό, θα έλεγα όμως πως θέλει θάρρος να πιστεύεις στον εαυτό σου, να παραμένεις πιστή/ος στο ένστικτο σου και να φροντίζεις συνειδητά να τοποθετείς το εαυτό σου – όπου είναι αυτό εφικτό – σε περιβάλλον που σου επιτρέπει να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Αυτό που θα ήθελα πολύ είναι να απομακρυνθούμε όσο περισσότερο γίνεται από το τις προκαθορισμένες προκαταλήψεις για τον ρόλο που «πρέπει» να έχει μια γυναίκα. Σε ένα ιδανικό κόσμο θα ήθελα να δω τις γυναίκες να επιλέγουν ελεύθερα τον ρόλο που θέλουν να έχουν, τη καριέρα που θέλουν να ακολουθήσουν κτλ., χωρίς να είναι επηρεασμένες υποσυνείδητα από τις προκαθορισμένες προκαταλήψεις.

Το να είσαι γυναίκα είναι υπέροχο και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση πως η ισότητα πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο να εξουδετερώνει τις ιδιαιτερότητες του κάθε φύλου, η του κάθε ανθρώπου, αλλά να δίνονται ίσες επιλογές στα κορίτσια μεγαλώνοντας να μην νιώσουν ποτέ πως υπάρχουν περιοριστικοί παράγοντες για τη πορεία που θέλουν να ακολουθήσουν λόγω του φύλου τους.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Για εμένα προσωπικά αυτή η υποψηφιότητα αποτελεί απόδειξη δύο πραγμάτων; Αρχικά το ότι η σκληρή δουλειά ανταμείβεται, παρά τις δυσκολίες. Όταν κάνεις αυτό που κάνεις από πάθος, ακούραστα και με τις σωστές προθέσεις, πάντα θα βρεθεί κάποιος που θα το αναγνωρίσει. Επίσης, αυτή η υποψηφιότητα είναι πολύ σημαντική γιατί αποδεικνύει το πόσο μαγικό είναι να πλαισιώνεσαι από το σωστό περιβάλλον, που πιστεύει σε εσένα, που σε στηρίζει και σου «επιτρέπει» να ακολουθείς άφοβα και να πραγματοποιείς τα όνειρά σου.

Περαιτέρω, ο θεσμός αυτός, που αναδεικνύει τόσες καταξιωμένες γυναίκες, αποτελεί πηγή έμπνευσής για εμένα και με γεμίζει με ευγνωμοσύνη σε όσους αφιερώνουν το χρόνο τους προς αυτό το σκοπό. Δεν αναδεικνύουν μόνο υποψηφιότητες αλλά και προσωπικότητες που μπορούν να αποτελέσουν πρωτότυπα για τις νέες γενιές. Αν έστω και μία γυναίκα πιστέψει πιο πολύ στο εαυτό της μέσα από αυτό το θεσμό, αυτό είναι το πιο πολύτιμό απόκτημα των βραβείων αυτών.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του