GIWA Αwards: Η Πάμελα Σταθάκη μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

Τα βραβεία Greek Ιnternational Women Awards (GIWA) είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως. Είναι ένα project μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζονται από μια ομάδα εργασίας εθελοντών. Τα GIWA έχουν αφετηρία το Λονδίνο του 2015 και οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ζουν και εργάζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό

Το Infowoman.gr ως χορηγός επικοινωνίας των βραβείων αυτών δημιούργησε την ενότητα #shareyourstory και σ΄ αυτήν φιλοξενούνται οι αληθινές ιστορίες πολλών από των γυναικών που φέτος είναι υποψήφιες για τα 3α GIWA Αwards, με τις οποίες είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 σε μία μοναδική τελετή απονομής βραβείων στο The American College of Greece – Pierce Theater, στην Αγία Παρασκευή.

Σας παρουσιάζουμε την Πάμελα Σταθάκη, Director of ESG, Sustainability and Social Impact

Όνομα και ιδιότητα. Ποια είναι η δική σου επαγγελματική ιστορία και τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα GIWA;

Πάμελα Σταθάκη, Director of ESG, Sustainability and Social Impact

Σπούδασα Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα και με σκληρή δουλειά κέρδισα δυο υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Sustainability στο Vrije Universiteit του Άμστερνταμ. Αυτή ήταν η αρχή της διεθνούς μου καριέρας που εξελίχθηκε ανοδικά ως στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών. Ηχηρά ονόματα όπως Dyson, Ernst&Young και GlaxoSmithKline είναι κάποιες από αυτές.

Ως παιδί μεταναστών και γυναικά σε ένα κυρίως ανδροκρατούμενο επαγγελματικό περιβάλλον, αγωνίστηκα και ξεπέρασα πολλές από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ομάδες μειονότητας. Οπότε αυτή η αναγνώριση από τα GIWA με συγκινεί, μου δίνει ώθηση να προχωρήσω κι να με κάνει να νιώθω απίστευτα αισιόδοξη για το μέλλον.

Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη πρόκληση στην επαγγελματική σου διαδρομή;

Μία από τις συνεχόμενες προκλήσεις που αντιμετώπισα ήταν η απάθεια των ανθρώπων για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Δεν ήταν πάντα ένα «καυτό θέμα» όπως είναι σήμερα και σίγουρα δεν είχε την προτεραιότητα που θα έπρεπε. Δεν έλαβε ποτέ την απαιτούμενη προσοχή, τον απαραίτητο προϋπολογισμό και ανάλογη στήριξη.

Εγώ όμως δεν το έβαλα κάτω. Αφιέρωσα την προσωπική και επαγγελματική μου ζωή για να κάνω τη διαφορά στον πλανήτη παρόλο που για πολύ καιρό ένιωθα ότι κανείς δεν νοιαζόταν. Θα έλεγα ότι ήμουν αληθινός πρωτοπόρος σε αυτόν τον χώρο. Συνέχιζα να βρισκω διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας κι συνεργασίας μέχρι να πετύχω την ανταπόκριση που ήθελα.

Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη ικανοποίηση στην επαγγελματική σου πορεία;

Κάθε μικρό ή μεγάλο επίτευγμα μου ήταν ένα μικρό λιθαράκι της επιτυχίας μου. Γι’ αυτό, ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση όταν έλαβα το βραβείο «Sustainability Influencer of the Year 2021» απ’τό Planet Mark λόγω των επιτευγμάτων μου από τα 10+ χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας.

Συγκεκριμένα, νιώθω περήφανη για το τελευταίο επίτευγμά μου, τη μεταμόρφωση του Happy Meal. Αναφέρομαι φυσικά στο πολυαγαπημένο παιχνίδι της McDonald’s, το οποίο έγινε πλέον ένα προϊόν πιο φιλικό στο περιβάλλον. Αυτό σημαίνει μείωση χιλιάδων τόνων πλαστικού που πιθανόν να κατέληγε στο περιβάλλον. Ελπίζω ότι αυτή η μεταμόρφωση θα εμπνεύσει τη μελλοντική γενιά να αγαπήσει ξανά τον πλανήτη μας.

Με ποιο τρόπο έχεις ενδυναμώσει άλλες γυναίκες ή σκοπεύεις να το κάνεις μέσα από την επαγγελματική σου πορεία;

Είμαι πολύ τυχερή γιατί είχα κάλους μέντορες στην προσωπική κι επαγγελματική μου ζωή. Οπότε ήταν σημαντικό για μένα να δώσω πίσω όλα αυτά που εισέπραξα. Αρχικά, έχω προσέγγιση μέντορα με την ομάδα που διευθύνω. Επιπλέον, συνεργάζομαι με σχολεία μέσω του STEM Learning UK (MKO) για την προώθηση θετικών σπουδών κι είμαι μέντορας σε μαθήτριες Λυκείου. Πρόσφατα, ξεκίνησα να συνεργάζομαι με το Catalyse Change (ΜΚΟ) που έχει στόχο την ενδυνάμωση νέων γυναικών στον κλάδο του Sustainability.

Το κυριότερο είναι ότι θέλω να είμαι πρότυπο νέων γυναικών δείχνοντας ότι μπορείς να είσαι πετυχημένη όχι παρόλο του γυναικείου φύλου σου αλλά χάρη σε αυτό.

Διαβάστε επίσης

GIWA Αwards: Η Ζήνα Μαυροειδή μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

GIWA Αwards: Η Αναστασία Σαραντίδου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

GIWA Αwards: Η Όλγα Παναγιωτοπούλου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

Σχετικά Άρθρα
Η Φωτεινή Δάρρα στο Infowoman.gr: Η υπέροχη συμβουλή που της έδωσε η Τζένη Βάνου
Η Φωτεινή Δάρρα στο Infowoman.gr: Η σπουδαία συμβουλή που της έδωσε η Τζένη Βάνου
H συγγραφέας Κέλλυ Νικολαΐδου στο Infowoman.gr: "Πιστεύω στις συμπτώσεις, στην τύχη και την ατυχία"
H συγγραφέας Κέλλυ Νικολαΐδου στο Infowoman.gr: “Πιστεύω στις συμπτώσεις, στην τύχη και την ατυχία”
Γλυκερία Τσολπίδου: Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο "Miss Tourism International" μιλά αποκλειστικά στο Infowoman.gr
Γλυκερία Τσολπίδου: Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο “Miss Tourism International” μιλά αποκλειστικά στο Infowoman.gr
Η 89χρονη Αθηνά Παπαχρήστου γίνεται το απόλυτο παράδειγμα προς μίμηση στις εποχές που ζούμε
Η 89χρονη Αθηνά Παπαχρήστου γίνεται το απόλυτο παράδειγμα προς μίμηση στις εποχές που ζούμε
%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%bc%cf%80%cf%8c%cf%84%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-%ce%bf-%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b10
Ο Γιάννης Μπότσης στο Infowoman: “Ο έρωτας είναι πάντα πολύ ελκυστικός είτε τον ζεις είτε τον παρακολουθείς”
Η ηθοποιός Βασιλίνα Κατερίνη στο Infowoman.gr: "Όλοι θέλουμε να ξέρουμε πως υπάρχει κάποιος που μας νοιάζεται"
Η ηθοποιός Βασιλίνα Κατερίνη στο Infowoman.gr: “Όλοι θέλουμε να ξέρουμε πως υπάρχει κάποιος που μας νοιάζεται”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του